Ristiäisten ruokalistalla kotoisia makuja

Prinsessa Leonoren ristiäismenu ei eksoottisuudella koreillut. Ruokalistalla oli skandinaavisia makuja, ranskalaisen keittiön antimilla höystettynä.

Stefano Catenaccin suunnitteleman ristiäislounaan alkupalat olivat periruotsalaisia ja merellisiä. Tarjolla oli hummeria, merirapupannacottaa ja mätiä kalaruokien kanssa perinteisesti tarjoillun tillin kera. 

Pääruoat olivat lihaisampia ja vaikutteita oli haalittu ranskalaisesta keittiöstä. Juhlavieraille tarjottiin sitruunalla ja timjamilla täytettyä kananpohjan rintaa ja broilerinkoipi-confit. Lisukkeina broilerille tarjottiin peruna- ja parsaterriini, suolaheinäkastike, tomaattia ja parsaa.

Prinsessa Madeleine on vaikuttanut menun suunnitteluun eikä luksusta rakastava prinsessa ollut halunnut prameilla liikoja myöskään jälkiruoan saralla. Ristiäisten jälkiruokana tarjoiltiin ”kesätrio”-jäätelöä raparperistä ja mansikoista.

Ruokapöytä oli koristeltu vaaleilla ruusuilla.

Lue myös:

    Uusimmat