Mainos

Rion ympäristökokouksen lupaukset lunastamatta

Historiallisessa Rion ympäristökokouksessa tehdyt lupaukset ovat pitkälti jääneet lunastamatta. Tällaiseen arvioon päätyy amerikkalainen Worldwatch-instituutti tuoreessa Maailman tila -raportissaan. Muun muassa kasvihuoneilmiön voimistumiseen ja väestönkasvuun liittyvät ongelmat odottavat yhä ratkaisuaan.

Yhdistyneiden Kansakuntien jäsenvaltiot kokoontuvat kesäkuussa New Yorkiin pohtimaan, kuinka Rio de Janeirossa pidetyssä YK:n ympäristö- ja kehityskonferenssissa asetetut tavoitteet ovat toteutuneet. Rion kokouksesta tulee tuolloin kuluneeksi viisi vuotta.

Yhdysvaltalainen Worldwatch-instituutti tekee oman arvionsa Rion lupausten lunastamisesta. Instituutissa katsotaan, että ympäristökonferenssiin osallistuneet maat eivät pääsääntöisesti ole vastanneet siellä tekemistään taloudellisista sitoumuksista, eivätkä ole panneet tehokkaasti täytäntöön siellä allekirjoittamiaan yleissopimuksia.

Instituutti ei silti tahdo sanoa, että Rion kokous olisi ollut yhdentekevä. Siellä käynnistettiin historiallisia prosesseja, jotka kantavat hedelmää tulevina vuosikymmeninä.
(MTV3/Pekka Karppinen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.