Riku Riihilahden menu

kokkisota_kausi_2_jakso_5_annoskuvat_päätehtävä_teemu_laurell_riku_riihilahti_annos_3_preview
Julkaistu 07.12.2017 10:14

MTV VIIHDE

Riku Riihilahden raaka-aineista valmistui maustettu siika, pilahviriisi, naudan entrecote ja lohkoperunat sekä srirachavoi.

Rikun ostokset:

  • Graavattu siikafilee
  • 360 g naudan entrecote
  • 1 plo sirachaa
  • Pikariisiä
  • 1 pkt halloumia
  • Merileväarkki

Maustettu siika

kokkisota_kausi_2_jakso_5_annoskuvat_päätehtävä_teemu_laurell_riku_riihilahti_annos_2_preview​​​​​​​

  • 1 graavattu siikafilee
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1/3 puntti tilliä
  • 1/3 puntti ruohosipulia
  • Arkki merilevää
  • Ripaus suolaa                                                                             
  • Ripaus sokeria

Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja soijakastike, lisää vielä suola ja sokeri. Hienonna merileväarkki pieneksi silpuksi yleiskoneen teräosalla ja ripottele hienonnettua merilevää  tartarin päälle koristeeksi.

Pilahviriisi

  • riisiä
  • öljyä
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl voita
  • 0,5 l kanalientä
  • 2 rkl mascarpone-juustoa
  • 2 rkl sinihomejuustoa
  • Persiljaa koristeluun

Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä, lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää joukkoon kanaliemi ja jatka kypsentämistä koko ajan sekoittaen.  Lisää lopuksi voi, mascarpone ja sinihomejuusto. Tarkista kypsyys ja koristele lopuksi persiljalla.

Naudan entrecote ja lohkoperunat

  • 360 g naudan entrecote
  • 1 rkl öljyä
  • Suolaa ja pippuria

Hiero öljy, suola ja pippuri pihvin pintaan, paista pinnat kiinni. Laita pihvi uuniin miedolle lämmölle vetäytymään hetkeksi ennen tarjoilua.

Lohkoperunat

  • 4 perunaa
  • n. 2 rkl öljyä
  • Suolaa ja pippuria

Lohko perunat ja pyörittele ne öljyssä. Laita pellille leivinpaperin päälle, ripottele suolaa ja pippuria päälle. Paista 200 asteessa noin 15 min tai kunnes ovat kypsiä.

Srirachavoi

  • 100 g voita
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 rkl dijon-sinappia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita srirachavoita palana pihvin päälle.