Riku Riihilahden raaka-aineista valmistui maustettu siika, pilahviriisi, naudan entrecote ja lohkoperunat sekä srirachavoi.
Rikun ostokset:
Graavattu siikafilee
360 g naudan entrecote
1 plo sirachaa
Pikariisiä
1 pkt halloumia
Merileväarkki
Maustettu siika
1 graavattu siikafilee
½ sitruunan mehu
2 tl soijakastiketta
1/3 puntti tilliä
1/3 puntti ruohosipulia
Arkki merilevää
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja soijakastike, lisää vielä suola ja sokeri. Hienonna merileväarkki pieneksi silpuksi yleiskoneen teräosalla ja ripottele hienonnettua merilevää tartarin päälle koristeeksi.
Pilahviriisi
riisiä
öljyä
½ sipuli
1 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
0,5 l kanalientä
2 rkl mascarpone-juustoa
2 rkl sinihomejuustoa
Persiljaa koristeluun
Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä, lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää joukkoon kanaliemi ja jatka kypsentämistä koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi voi, mascarpone ja sinihomejuusto. Tarkista kypsyys ja koristele lopuksi persiljalla.
Naudan entrecote ja lohkoperunat
360 g naudan entrecote
1 rkl öljyä
Suolaa ja pippuria
Hiero öljy, suola ja pippuri pihvin pintaan, paista pinnat kiinni. Laita pihvi uuniin miedolle lämmölle vetäytymään hetkeksi ennen tarjoilua.
Lohkoperunat
4 perunaa
n. 2 rkl öljyä
Suolaa ja pippuria
Lohko perunat ja pyörittele ne öljyssä. Laita pellille leivinpaperin päälle, ripottele suolaa ja pippuria päälle. Paista 200 asteessa noin 15 min tai kunnes ovat kypsiä.
Srirachavoi
100 g voita
1 rkl srirachaa
1 rkl dijon-sinappia
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita srirachavoita palana pihvin päälle.