Nolo sattumus: Kaasugrilli paljasti Janne "Nacci" Tranbergin salaisen piilopaikan Espanjan Aurinkorannikolla

Uutta tietoa järkälemäisestä Katiska-vyyhdistä: 12:lle syytetylle vaaditaan enimmäistuomiota 6:24
Järkälemäinen huumevyyhti on parhaillaan Helsingin käräjäoikeuden käsittelyssä. Janne Tranberg on yksi pääsyytetyistä.

Vuokra-asunnon terassilla ollut kaasugrilli koitui Cannonballin entisen pomon Janne "Nacci" Tranbergin kohtaloksi viime syksyn kiinnijäämisessä Espanjan Aurinkorannikolla Esteponassa, kertoo illan Rikospaikka.

Tranbergin vuosi ja kymmenen kuukautta kestänyt pakomatka päättyi 7. lokakuuta. Poliisi oli saanut selville Tranbergin salaisen piilopaikan vain muutama päivä aiemmin.

– Tranbergin kanssaepäillyn puhelimesta löytyi hänen ja Tranbergin välistä viestintää ja myös kuva, jossa terassilla oli teräksinen kaasugrilli. Sellainen, joita on paljon kesällä Suomessa, kun makkaraa käristetään. Espanjalaisella terassilla kaasugrilli. Se kiinnitti huomiota.  Mietimme, että tuolla voisi olla suomalainen mies. Siitä se käytännössä lähti, huumevyyhdin tutkinnanjohtaja Toni Uusikivi kertoo Rikospaikan haastattelussa.

Kaasugrilliasiantuntijoiden mukaan kyse oli Weber-merkkisestä kaasugrillistä.

"Katsottiin, että tuo se kämppä on"

Poliisi löysi puihelimesta grillikuvan lisäksi paljon muitakin kuvia paikasta, alueelta, taloyhtiöstä ja jopa asunnon sisältä. Muun muassa karttapalvelu Google Mapsia hyväksi käyttäen sekä muita talon ja asunnon yksityiskohtia vertailemalla poliisi päätyi siihen, että asunto on nimenomaan Tranbergin käytössä.

– Katsottiin, että tuo se kämppä on. Sitten soitto Espanjan viranomaisille ja lopputulema tiedetään, Uusikivi kertoo.

Tranbergin epäillään johtaneen Espanjasta käsin yhdessä Niko Ranta-ahon kanssa järjestäytynyttä rikollisryhmää, joka toi Suomeen satoja kiloja huumeita ja miljoonia lääkepillereitä. Vyyhdin oikeudenkäynti alkoi viikko sitten. Syytteessä on kaikkiaan 54 ihmistä.

Rikospaikassa Uusikivi käy läpi tutkintaa ja sitä, kuinka se laajeni kautta aikain suurimmaksi huumejutuksi.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 22.35

Lue myös:

    Uusimmat