Rikosilmoitus SM-rallissa – kuka näpelöi Salon autoa?

Saloracing Finland Oy tiedotti tiistaina jättäneensä rikosilmoituksen SM-rallin avauskisan tapahtumista. Talli epäilee, että johtoasemasta keskeyttäneen Juha Salon autoa peukaloitiin yötauolla.

Salo johti Arctic Lapland Rallia selvällä 37 sekunnin erolla ensimmäisen kisapäivän jälkeen 23. tammikuuta. Yötauon ajaksi auto jätettiin asianmukaisesti Rovaniemen keskustassa sijaitsevaan pysäköintitilaan.

Kisa päättyi Salon osalta aamulla, kun irronnut vesiletku aiheutti keskeytyksen. Talli kertoo olleensa useisiin asiantuntijoihin yhteydessä ennen rikosilmoituksen jättämistä. Lausuntojen mukaan kaikki viittaa siihen, että vesiletku on irrotettu tahallisesti.

– Tätä kiristintyyppiä on käytetty kilpailutoiminnassa yli kymmenen vuoden ajan maailmalaajuisesti, ja lisäksi sen paikallaan pysymisen varmistaa jäähdyttimen putkeen rakennettu olake. Irrotukseen eivät normaalit käsivoimat riitä, sen sijaan oikealla työkalulla siirto tapahtuu 10 sekunnissa. Automme konepellissä ei ollut erillisiä lukkoja, mutta tämän jälkeen varmasti on, Juha Salo sanoo tiedotteessa.

Rikosilmoituksessa talli on pyytänyt Rovaniemen poliisia tutkimaan, onko parkkiyhtiö harhauttanut kilpailun järjestäjää valvonnan kattavuuden suhteen.

– Autourheilun Park Fermé -säännön mukaan yötaukotilassa tulee olla fyysinen vartiointi koko pysäköinnin ajan. Tätä tapausta selvitettäessä on käynyt ilmi, että tilassa ei ole myöskään ollut henkilövartiointia 23.30–05.30 välisenä aikana, ja valvontakameranauhoja parkkitoimintaa operoiva yhtiö ei ole halunnut tai pystynyt esittämään, tallin tiedotteessa sanotaan.

– Kanssakilpailijan huollon viedessä omaa perjantaina keskeyttänyttä autoaan parkkihalliin klo 03:30, samaan aikaan hallista on poistunut tumma henkilöauto. Tämänkään auton tarkempia tietoja parkkiyhtiö ei ole selvittänyt tai vahingon kärsineelle kertonut. Käytännössä näyttää vahvasti siltä, että parkkitalossa on yön aikana autoja voitu niin haluttaessa vahingoittaa melko vaivattomasti.

Lue myös:

    Uusimmat