Rikkoiko Soldiers of Odin poliisin kieltoa? Poliisi tutkii järjestön itsenäisyyspäivän marssin yhteyttä uusnatseihin: Samoja banderolleja ja iskusanoja

Soldiers of Odinin itsenäisyyspäivän marssin mahdollista kytköstä poliisin kieltämään Kohti vapautta -mielenosoitukseen arvioidaan jälkikäteen, Helsingin poliisista kerrotaan.

– Meillä on paljon materiaalia, tietoa koko ajan tulee. Voidaan sitten jälkikäteen arvioida onko tässä mahdollisesti syyllistetty johonkin rikokseen, komisario Patrik Karlsson sanoo.

Soldiers of Odin -liikkeen marssilla nähtiin samoja banderolleja ja kuultiin samantyyppisiä iskulauseita kuin väliaikaisen toimintakieltoon määrätyn uusnatsijärjestön Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aikaisemmilla marsseilla. Pohjoismaisen vastarintaliikkeen epäillään jatkavan toimintaansa Kohti vapautta -liikkeenä.

Karlssonin mukaan kaikkien osallistujien tunnistaminen ja banderollien arvioiminen mielenosoituksen ollessa käynnissä on haastavaa.

– Jälkikäteen täytyy arvioida onko tässä rikottu tätä, että on osallistuttu vaikka tämä järjestö on kielletty, hän sanoo. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja