Rikkoiko Soldiers of Odin poliisin kieltoa? Poliisi tutkii järjestön itsenäisyyspäivän marssin yhteyttä uusnatseihin: Samoja banderolleja ja iskusanoja

Soldiers of Odinin itsenäisyyspäivän marssin mahdollista kytköstä poliisin kieltämään Kohti vapautta -mielenosoitukseen arvioidaan jälkikäteen, Helsingin poliisista kerrotaan.

– Meillä on paljon materiaalia, tietoa koko ajan tulee. Voidaan sitten jälkikäteen arvioida onko tässä mahdollisesti syyllistetty johonkin rikokseen, komisario Patrik Karlsson sanoo.

Soldiers of Odin -liikkeen marssilla nähtiin samoja banderolleja ja kuultiin samantyyppisiä iskulauseita kuin väliaikaisen toimintakieltoon määrätyn uusnatsijärjestön Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aikaisemmilla marsseilla. Pohjoismaisen vastarintaliikkeen epäillään jatkavan toimintaansa Kohti vapautta -liikkeenä.

Karlssonin mukaan kaikkien osallistujien tunnistaminen ja banderollien arvioiminen mielenosoituksen ollessa käynnissä on haastavaa.

– Jälkikäteen täytyy arvioida onko tässä rikottu tätä, että on osallistuttu vaikka tämä järjestö on kielletty, hän sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat