Rikkoiko prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten vierailu Wimbledonissa sääntöjä?

Mediassa väläyteltiin mahdollisuutta sille, että prinssi George ja prinsessa Charlotte olisivat rikkoneet Wimbledonin tennisturnauksen kuninkaallisaition sääntöä.

Prinsessa Charlotte, 8, ja prinssi George, 9, edustivat yhdessä vanhempiensa prinssi Williamin ja prinsessa Catherinen kanssa Wimbledonin tennisturnauksessa viime sunnuntaina. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Charlotte edusti kyseisen tennisturnauksen yleisössä.

Charlotte ja George vanhempineen seurasivat turnauksen finaalia kuninkaallisille osoitetun aition eturivistä käsin.

Hello!-lehti on nyttemmin nostanut esiin kysymyksen, rikkoivatko Charlotte ja George Wimbledonin sääntöjä istumalla kuninkaallisille suunnatussa aitiossa. Lehden mukaan on laajalti raportoitu, ettei lapsilla ole asiaa kuninkaallisten aitioon.

Kertoman mukaan sääntö on aikoinaan suututtanut muun muassa Kentin herttuattaren, joka halusi vuonna 1999 kutsua edesmenneen ystävänsä 12-vuotiaan pojan kanssaan Wimbledonin turnauksen kuninkaallisten aitioon, mutta sai aition paikkoja hallinnoivalta All-England Club -jäsenkerholta kielteisen vastauksen.

Tuolloin jäsenkerhon puheenjohtaja valotti, että koska kuninkaalliseen aitioon on paljon tunkua, ei lapsia kutsuta, jotta paikkoja säästyisi muille arvovaltaisille vieraille. Puheenjohtajan mukaan sääntö ei kuitenkaan koskenut kuninkaallisen perheen lapsia.

Pikkukuninkaallisia koskevien sääntöjen tämänhetkisestä tilasta ei ole tarkempaa tietoa.

Kutsut kuninkaalliseen aitioon lähettää All-England Clubin puheenjohtaja, ja kutsuttujen listalla on kuninkaallisten perheiden lisäksi muun muassa hallitusten päämiehiä, tennismaailman vaikuttajia sekä kaupallisia kumppaneita.

Lue myös:

    Uusimmat