Mainos

Riina, 19, mystisesti kateissa jo yli kaksi kuukautta – "Heille tuli riitaa, ja Riina lähti kävelemään"

Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19, on ollut kateissa jo yli kaksi kuukautta, eikä omaisten huoli laannu. Helsingin poliisin mukaan etsintöjä jatketaan vielä.

Viimeinen varma havainto Mäkisestä on tehty Loviisan Pernajassa Kuninkaantien ABC:n läheisyydessä 10.–11. toukokuuta. Mäkisen tiedetään liikkuneen tuolloin yhdessä noin 30-vuotiaan miehen kanssa. Samainen mies tuomittiin viime viikolla vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta, Helsingin uutiset kertoo.

Miehen ja Riinan tiet kuitenkin erosivat, eikä Riinasta ole sen jälkeen havaintoja.

– Olen jutellut miehen kanssa ja hän on kertonut heidän olleen Riinan kanssa matkalla Helsinkiin. Heille tuli kuitenkin jostain syystä riitaa, minkä vuoksi Riina on lähtenyt kävelemään toiseen suuntaan. Sen jälkeen häntä ei ole nähty, Riinan isosisko Robin-Aleksandra Helenius kertoo MTV Uutisille. 

Helsingin poliisi on vahvistanut Riinan olleen miehen seurassa ja kaksikon ajautuneen riitaan, jonka seurauksena heidän tiensä ovat eronneet.

Heleniuksen mukaan mies oli Riinalle uusi tuttavuus. Yhteisen kaverin kautta tutustunut kaksikko oli Riinan katoamispäivänä matkalla Helsinkiin Kouvolasta, jossa he olivat vierailleet miehen sukulaisten luona, Helenius tietää.

– Riina oli puhunut samana päivänä pikkusiskolleni ja luvannut tulla seuraavana päivänä käymään, mutta sitten hän ei tullutkaan.

Kaikki yhteydenpito päättyi siihen. Heleniuksen mukaan Riina on aina ollut aktiivisesti yhteydessä läheisiinsä, mikä tekee katoamisesta entistä oudompaa.

– Vaikka Riina on asunut jo parisen vuotta omassa kodissaan, joka viikko hän on ollut yötä äitimme tai minun luonani. Tämä ei sovi ollenkaan Riinalle, sillä hän ei ollut koskaan viikkoa pidempään puhumatta äitimme kanssa, Helenius selvittää.

Läheisiä ihmetyttää poliisin toiminta

Helenius ja Riinan muut läheiset ovat ihmetelleet Helsingin poliisin toimintaa Riinan löytämiseksi. Heidän mukaansa poliisi ei aluksi ottanut Riinan katoamista tosissaan. Lisäksi Helenius pitää outona sitä, ettei poliisi ole kesäkuun alun jälkeen kuulustellut Riinan seurassa ollutta miestä uudelleen.

– Ihmetyttää, etteivät he ole sen enempää kuulustelleet miestä, kun hän on kuitenkin viimeinen ihminen, joka on nähnyt Riinan, Helenius selittää.

Tutkinnanjohtaja rikosylikonstaapeli Jussi Waheen mukaan miestä on kuulusteltu Riinaan liittyen kahdesti. Waheen mukaan poliisilla ei ole syytä epäillä miehen kertomusta.

– Hän on kertonut myös oma-aloitteisesti sellaisia asioita, mitä ei normaalisti kerrottaisi, jos hän olisi tehnyt Riinalle jotakin, Wahe vakuuttaa.

Maastoetsinnät jatkuvat

Maastoetsinnät jatkuvat edelleen. Waheen mukaan poliisi on tehnyt resurssiensa puitteissa kaikkensa Riinan löytämiseksi

– Nyt keräämme kartat kasaan ja katsomme, onko jokin alue jäänyt vähemmälle huomioille. Tämän jälkeen oma-aloitteiset etsinnät päättyvät, Wahe kertoo.

Riinan omaiset pelkäävät, etteivät kaikki Riinaan liittyvät vihjeet tavoita poliisia.

– Emme tiedä reagoidaanko vihjeisiin mitenkään. Välillä kun on koittanut saada yhteyden tutkijoihin, he eivät vastaa puhelimeen eivätkä välttämättä soita takaisin, Helenius pahoittelee.

Tutkinnanjohtaja kuitenkin vakuuttaa, että kaikki varteenotettavat vihjeet tutkitaan. Tähän mennessä tutkinnassa ei kuitenkaan ole saatu aikaiseksi läpimurtoa.

"Poikkeuksellista, että löytyisi hengissä"

Poliisi ei epäile Riinan katoamiseen liittyvän rikosta. Sen sijaan niin poliisi kuin Riinan läheisetkään eivät usko naisen kadonneen vapaaehtoisesti.

– Riinan tapauksessa ei vaikuta siltä, että hän olisi huvikseen lähtenyt katoamaan. Se ei sovi tähän kuvaan ollenkaan ja ylipäätään tämä on pitkä aika olla kateissa, Helenius sanoo.

Waheen mukaan Riinan katoamiseen liittyen kaikki on edelleen mahdollista.

– Se, että joku pitäisi häntä jossakin, on mahdollista, mutta äärimmäisen harvinaista, Wahe toteaa.

Läheiset alkavat olla epätoivoisia, kun Riinasta ei vielä yli kahdenkaan kuukauden jälkeen ole kuulunut mitään. Tutkinnanjohtaja pitää Riinan löytymistä elossa epätodennäköiseltä.

– Tuntuisi poikkeukselliselta, että hän on elossa, koska hän ei ole pitänyt omaisiinsa mitään yhteyttä. Tietenkin joskus on tapauksia, että ihminen haluaa kadota, eikä ole sen vuoksi omaisiinsa yhteydessä, mutta tässä tapauksessa se ei kuulosta järkevältä, Wahe sanoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.