Riikka Slunga-Poutsalon pojalle yli neljän vuoden tuomio törkeistä huumerikoksista – viestit paljastivat synkät tuntemukset: "Oon pettäny mutsin luottamuksen"

Video paljastaa: Kansanedustajan poika säilytti huumeita pakastimessa – kotietsinnässä löytyi merkittävä määrä laittomia aineita 1:15
Video paljastaa: Kansanedustajan poika säilytti huumeita pakastimessa – kotietsinnässä löytyi merkittävä määrä laittomia aineita

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tänään tuominnut perussuomalaisten kansanedustajan Riikka Slunga-Poutsalon pojan törkeästä huumausainerikoksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi 1994 syntyneen Riku Henri Petteri Normanin viidestä törkeästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta 4 vuoden 1 kuukauden vankeuteen. Tuomioon vaikutti tämän aiempi ehdollinen tuomio vuodelta 2018 ja aiempi tuomio vuodelta 2020.

Hänet määrättiin maksamaan valtiolle rikoshyötynä yli 30 000 euroa.

Norman myönsi syyllistyneensä rikoksiin. Tuomio ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2019 ja 2020 aikana Turussa. Tapauksen esitutkintamateriaalista käy ilmi, että poika otettiin kiinni puhelinliittymän paikannustietojen perusteella äitinsä asunnolta Lohjalta 24. kesäkuussa 2020.

Kotietsinnässä miehen Turun-kodista löytyi suuret määrät huumeita ja niihin liittyvää välineistöä.

Katso yllä olevalta videolta kuvakooste, mitä poliisi löysi miehen asunnosta kotietsinnässä. 

Päihdehuuruista elämää

Kiinnioton jälkeisissä kuulusteluissa kesällä 2020 mies kertoi käyttäneensä noin 10 vuotta päivittäin kannabista ja siirtyneensä noin kaksi vuotta sitten käyttämään päivittäin myös amfetamiinia.

Asunnolta takavarikoitiin lähes 600-grammainen harkko amfetamiinia, erillisiä pusseja amfetamiinia, LSD-lappuja, psilosybiinisieniä ja 80 milliä etitsolaamia lasipulloissa.

Lisäksi miehen asunnolta vietiin huumeiden myyntiin liittyvää välineistöä, kuten myyntipakkauksia. Laite-etsinnöissä puolestaan paljastuivat huumeiden myyntiä koskevat viestinvaihdot Wickr-sovelluksessa. 

Poliisitutkinnassa tultiin siihen tulokseen, että mies oli tilannut huumeita ensimmäisen kerran Hollannista kesällä 2019 ja myynyt huumeita eteenpäin TOR-verkon alustoilla.

Maksut hoidettiin virtuaalivaluutta bitcoineilla ja kasvokkaisissa kaupoissa käteisillä. Mies kävi huumekauppaa nimimerkeillä “psyk0nauttii”, ”hardLineHenry187” ja ”Bleizit”.

Ampuma-aserikos koski luvatonta kaasuasetta, joka miehen asunnolta löytyi.

Avoimena kuulusteluissa

Mies kertoi poliiseille, että on ostanut huumausaineita Hollannista omaan käyttöön ja rahoittaakseen huumekaupoilla omaa elämäänsä. 

– Minä myin amfetamiinia 20 euroa gramma, kokaiini meni melkein kaikki omaan käyttöön, mies kertoi kuulusteluissa.

Esitutkinnasta selviää, että mies oli kuulusteluissa hyvin halukas edesauttamaan rikostensa selvitystyötä, jotta hän saisi lievemmän rangaistuksen. Hän kuvaili poliiseille tarkasti, kuinka oli bisnestään pyörittänyt. 

– Mä laitoin huumeet minigrippiin, sitten mylariin (pussimerkki), sitten paperin väliin ja kirjekuoreen. Tarra päälle ja postimerkki kiinni ja vein lähetyksen postilaatikkoon. 

Miehen avoimuus tekemisistään huomioitiin oikeudessa ja hänen tuomionsa lyheni sen ansiosta 1 vuodella ja 9 kuukaudella.

Osasi odottaa poliisia

Tuttavansa kanssa käydyissä viestikeskusteluissa mies toi ilmi pettymystä toimintaansa ja olevansa “vainoissa” kiinnijäämisen suhteen. Hän osasi odottaa poliisien tuloa ja pitkää tuomiota. 

– Suurimman osan ajast istun vaan sohvalla miettien kuinka vituilleen asiat on mennyt. Se kuinka oon pettäny mutsin luottamuksen syö mua ehkä eniten sisältä. Varsinkin nyt. En kehtaa ees katsoa sitä silmiin, mies kirjoitti tuttavalleen.

Tieto kansanedustajan pojan huumerikoksista tuli ilmi viime viikolla, kun Iltalehti uutisoi tapauksesta. Riikka Slunga-Poutsalo kommentoi asiaa tuolloin tuoreeltaan Twitterissä. Hänen mukaansa poika on "pyrkinyt kantamaan vastuunsa ja selvittämään rikoksensa".

– Hän yrittää myös päästä eroon riippuvuudestaan ja saamaan suunnan ylös, Slunga Poutsalo kirjoitti Twitterissä.

– Kaikkeni tulen tekemään sen eteen, että poikani saisi uuden mahdollisuuden ja toivon että niin tekevät muutkin.

Lue myös:

    Uusimmat