Riikka Purra paljastaa MTV:lle, mitä mieltä perussuomalaisten kannattajat ovat hallituksen leikkauksista

Riikka Purran mukaan PS:n kannattajat haluavat leikkauksia ja työllisyystoimia 2:40
Riikka Purran mukaan PS:n kannattajat haluavat leikkauksia ja työllisyystoimia

Perussuomalaisten kannatuksen lasku on ollut sangen maltillista viime kuukausien "hyökytykseen" nähden, sanoo puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riika Purra MTV:n Asian ytimessä -ohjelmassa. Puolueen kannatus on ollut jo muutaman kuukauden laskussa kannatuskyselyissä.

Purra nostaa esiin, että monesti puolueiden kannatus kärsii hallitusvastuussa.

– Suoraan sanottuna ihmettelisin, jos kannatus ei mihinkään laskisi. Lasku on mielestäni maltillista siihen nähden, kun muistetaan, millainen hallituksen alkutaival oli ja toisekseen, että minkälaisella kärjellä varsin kunnianhimoisen hallitusohjelman linjauksista on pääasiassa kerrottu.

Valtiovarainministeri uskoo, että perussuomalaisten kannatus korjaantuu, kun hallituksen toimet alkavat toteutua, sillä niitä tehdään perussuomalaistenkin kannattajiakin varten.

Purran mukaan ennen eduskuntavaaleja tehdyissä kyselyissä perussuomalaisten kannattajat antoivat vahvan tuen sille, että julkista taloutta tasapainotetaan leikkaustoimilla.

– Perussuomalaisten kannattajakunta koostuu hyvin monenlaisista ihmisistä, mutta yksi tietty ryhmä koostuu omillaan toimeentulevista työntekijöistä ja pienyrittäjistä, jotka nimenomaan haluavat, että työllä elää, työ kannattaa ja toisaalta, ettemme jaa miljardeja veronmaksajien rahaa toissijaisiin kohteisiin tai humpuukiin.

Keneen leikkuri iskee?

Purralta kysyttiin myös Helsingin Sanomien lokakuun puolivälissä julkaisemasta gallupista. HS:n mukaan vain viidesosa suomalaisista pitää leikkauksia oikeudenmukaisina. Vastaavasti liki 70 prosenttia vastaajista piti leikkauksia epäoikeudenmukaisina. 

HS:n gallupissa myös enemmistö PS:n kannattajista katsoi, etteivät hallituksen leikkaukset ole oikeudenmukaisia. Gallupin isossa kuvassa julkisen talouden leikkauksia tarpeellisina piti 44 prosenttia ja tarpeettomina 43 prosenttia.

Riikka Purran mukaan uutisen kärjeksi valittu kohta ei ollut vastauksista kiintoisin. HS:n gallupista selvisi myös muun muassa, että kokoomuksen ja perus­suomalaisten kannattajista enemmistö pitää leikkauksia tarpeellisina. 

– En tiedä, minkälaisia leikkaukset voisivat olla, että ihmiset eivät yleisesti kuvaisi niitä epäoikeudenmukaisiksi? Purra kysyy.

Valtiovarainministeri muistuttaa, että valtion budjetissa ensisijaisesti rahaa kuluu etenkin sosiaaliturvaan ja sote-palveluihin.

– Vaatimuksista huolimatta leikkausten tekeminen montaa muuta ihmisryhmää koskien ei ole niin yksinkertaista, mutta hallitusohjelmassa ja budjetissamme yleisesti leikkaukset kohdistetaan hyvin laajasti, esimerkiksi hallintoon kaikille sektoreilla, Purra sanoo.

Katso koko Asian Ytimessä -jakso MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat