Riikka Purra kuvasi itseään fiskaalikonservatiiviksi – luvassa vyön kiristystä ja yksilönvastuuta: "Vasemmalta tullaan kuulemaan paljon itkua"

Purra: "Syksyn kuluessa tulemme vasemmalta kuulemaan paljon itkua" 1:02
Purran mukaan syksyn kuluessa "vasemmalta tullaan kuulemaan paljon itkua".

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kuvasi tänään linjapuheessaan hänen ja perussuomalaisten edustavan fiskaalikonservatiivista ajattelua. Purran mukaan luvassa on vyön kiristystä ja yksilön omaa vastuuta.

Valtiovarainministeri Riikka Purran mukaan valtion tulee hoitaa päätehtävänsä, mutta pidättäytyä siirtämästä veronmaksajan rahaa sellaiseen, joka ei ole pakollista.

Purra luonnehti talouden lukujen olevan katastrofaalisen huonot.

– Nykyajan fiskaalikonservatiivi haluaa huolehtia veronmaksajan edusta ja tämän rahojen järkevästä käytöstä eikä ole valmis avaamaan järjestelmämme hyvää kenelle tahansa.

Purra totesi luvassa olevan vyön kiristystä ja yksilön omaa vastuuta, joka on ”valitettavan harvinaista”. 

Valtiovarainministeri Purra valmistelee syksyllä ensimmäisen budjettiesityksensä. 

Vastakohtana Purran mukaan sosialistinen ajattelu

Valtiovarainministeri Riikka Purran mukaan hallitus tulee tekemään myös kipeitäkin leikkauksia 2:17
Katso Seitsemän uutisten juttu 13.8.2023: Purran mukaan hallitus tulee tekemään myös kipeitäkin leikkauksia

Purra luonnehti fiskaalikonservatiivin vastakohtana olevan sosialistinen ajattelu. 

– Siinä valtiota paisutetaan, veronmaksajan rahalla, holhoamaan, kantamaan vastuuta terveelle ja toimintakykyiselle yksilölle kuuluvista tehtävistä. Julkista sektoria kasvatetaan yksityisen sektorin toimintaedellytyksiä heikentäen, valtiolle keksitään jatkuvasti uusia tehtäviä ja kansalaisille ja muille asukkaille uusia verorahoitteisia oikeuksia.

Purra kritisoi vasemmistoa puheessaan ja luonnehti, että ”maailmalta pitää haalia koko ajan uusia autettavia, elätettäviä ja holhottavia, jotta vasemmisto pysyisi voimakkaana”. Purra arveli, että ”vasemmalta tullaan kuulemaan paljon itkua”. 

– Vasemmiston kauhu on itse ajatteleva, itse toimeen tuleva, omia aivojaan käyttävä ihminen, joka osaa ja haluaa päättää itse, mitä haluaa.

Lisäksi Purra puhui linjapuheessaan runsaasti maahanmuutosta. Hänen mukaansa nykyinen hallitus korjaa kotouttamispolitiikan ongelmia maahanmuuttopolitiikan kiristämisen ohella.

Voit katsoa alta koko Purran linjapuheen:

Riikka Purra piti linjapuheensa perussuomalaisille 27:04

Lue myös:

    Uusimmat