Mainos

Rihanna-biisileiri käynnissä Suomessa –kuvat

Muusikot ja tuottajat kokoontuivat Helsinkiin työstämään tulevia hittejä laulaja Rihannalle.

Tämän viikon ajan kestävälle leirille osallistuvilla suomalaistuottajilla ja säveltäjillä on ainutlaatuinen tilaisuus näyttää taitonsa ja saada työstettyä musiikkia maailmantähden levylle. Kyseessä ei suinkaan ole mikään helppo haaste.

– Täysillä täytyy tehdä, sillä jenkkileirillä oli työstetty 60 biisiä, joista lopulta yksi oli läpäissyt seulan, leiriä järjestävän Elements Musicin toimitusjohtaja Tommi Tuomainen kuvaili MTV3.fille lokakuun alussa.

Tuomainen uskoo kuitenkin suomalaisten taitoihin.

– Tässä on koossa sellainen jengi, joka ei ole aiemmin tehnyt töitä yhdessä, joten he varmasti uskaltavat rikkoa kaavoja. Mukana on Rihannan levy-yhtiön edustajaa ja tähdelle aiemmin biisejä tehneitä henkilöitä, joten onhan tässä tähän mennessä parhaat mahdollisuudet saada suomalaistaitajien biisejä levylle.

Yksi leirin työläisistä on 20-vuotias Ronyaeli laulaja-laulunkirjoittaja Ronja Gullichsen. Nuori suomalainen on vasta hiljattain aloittanut kappaleiden kirjoittamisen muillekin esiintyjille kuin itselleen.

– Täytyy antaa ideoiden virrata ja olla spontaani, sillä uusien ihmisten ja yhdistelmien avulla syntyy todella hyvää musiikkia, kertoo Gullichsen.

Gullichsenin kollegoina leirillä työskentelee parikymmentä musiikin ammattilaista, kuten Teemu Brunila, Risto Asikainen, Jaakko Salovaara eli JS16 ja Pasi Siitonen eli Stig. Lauluja kirjoitetaan kokoonpanoja vaihdellen kolmen hengen tiimeissä, ja tarkoituksena on saada osa jokaisen kappaleen tekijänoikeudesta suomalaiseen omistukseen.

(MTV3–STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja