Renault Twingo sai hinnat

Teknavi oli mukana tämän viikon maanantaina Renault Twingon Suomen lanseeraustilanteessa, jossa julkaistiin myös auton hinnasto.

Persoonallisen pikkuauton hinnat alkavat kilpailukykyisesti 13152 eurosta. Perusmoottori on vapaastihengittävä 3-sylinterinen (70 hv). Mallistosta löytyy myös turbolla ruuditettu versio (90 hv), mutta sen tulosta Suomeen ei ole vielä tietoa. Perusvarustukseen kuuluu mm. ilmastointi, kaukokeskuslukitus ja sähköiset etuikkunat. Pienellä lisärahalla (352 €) saa Twin Go -paketin, joka lisää mukavuutta mm. lämmitettävien etuistuinten, peruutustutkan ja lämmitettyjen peilien muodossa.

Twingo on tehty yhteistyössä Smartin kanssa, joten auto jakaa tekniikan ja pohjalevyrakenteen tulevan nelipaikkaisen Smartin kanssa. Molemmat ovat takavetoisia ja takamoottorisia.

Lyhyen koeajon perusteella voi todeta, että auto ei poikkea merkittävästi etuvetoisista kilpakumppaneistaan. Talvella takavetoisuus tuo toki omat haasteensa ja hauskuutensa. Maantiellä auto kulkee vakaasti ja kolmisylinterinen moottori pitää mölyt hyvin mahassaan. Tehoa kaipaisi lisää, mutta toisaalta turbomoottorilla hinta olisi todennäköisesti parisen tonnia kalliimpi.

Uuden Twingon ensiesittely on tulevana viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat