Renault-tallille 200:s GP

Renault'n F1-talli ajaa sunnuntaina Englannin Silverstonessa historiansa 200:nnen GP-kisan.

Tallin ensimmäinen GP oli Britanniassa vuonna 1977. Renault on nyt 14. kauttaan mukana F1:ssä omalla tallillaan. Kasassa on 30 voittoa, 47 paalupaikkaa, 24 nopeinta kierrosta ja yksi valmistajien maailmanmestaruus.

Kyseessä on tallin 200:s GP, mutta 202:s GP-viikonloppu, sillä vuonna 1979 Long Beachissa molemmat Renault-autot karsiutuivat aika-ajon jälkeen pois kisasta. Vuonna 2005 Indianapolisissa Renault-autot puolestaan vetäytyivät kisasta rengasvalmistajansa kehotuksesta.

Renault käyttää Britannian GP:ssä autoissaan normaalista poikkeavaa väritystä, koska tupakkasponsorin logot eivät lainsäädännön mukaan saa näkyä. Auton etu- ja takasiipiin maalataan tiikerin silmät ja auton sivulle vaaniva tiikeri.

Tallin mukaan hyökkäys on paras puolustus formula ykkösten kiivaassa kilpailutilanteessa, joten siksi tiikeri sopii symboloimaan tallia. Lisäksi kiinalaisen mytologian mukaan tiikeri suojeli keisaria taistelukentällä, joten sen toivotaan tuovan Fernando Alonsolle ja Giancarlo Fisichellalle samanlaista suojelusvoimaa Silverstonen voittojahdissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja