Remontti-Reiska asentaa suihkuseinän

Asukas oli tyytyväinen uuteen asuntoonsa. Yksi kuitenkin puuttui: alakerran suihkutilassa ei ollut seinää, joten roiskevesi pääsi vapaasti leviämään ympäriinsä. Hankala tapaus, varsinkin kun heti reilun metrin päässä olevan oven takana oli tammiparketti.

Ratkaisuksi löytyi lattiaan silokonilla liimattava muovisokkeli, jonka päälle rakennettiin seiniin ja kattoon kiinnittyvä tyylikäs suihkukoppi.

Jotta sokkeli tulisi varmasti vaaka-asentoon, siitä oli ensin kaavattava pois kaadon aiheuttama kaltevuus. Reiska mittasi vatupassin avulla sopivan asennon ja merkkasi poistettavan osan kynällä sokkeliin. Kaavinta kävi kätevästi tavallisella puukolla. Sokkeli kiinnitettiin lattiaan silikonilla.

Seinien asentamisen Reiska aloitti seinäkiskojen kiinnittämisellä. Kiskojen paikka määräytyy sokkelin mukaan ja myös ne on mitattava täsmälleen oikeaan asentoon - pystysuoraan. Kiskot kiinnitettiin ruuveilla ja ruuveille tietysti tarvittiin proppu: märkätilassa on erittäin tärkeää muistaa täyttää reikä silikonilla ennen propun työntämistä sisään ja tämän jälkeen myös itse proppu!

Reiska pitää hyvänä tapana tehdä kiinnityksen kiskon kuivalle puolelle jäävään osaan - se on varmasti kosteuden kannalta turvallisempi kuin märkä (eli suihkutilan) puoli. Myös kiskojen takapinnalle vedettiin koko pituudelle reilusti silikonia ennen niiden paikalleen ruuvaamista.

Suihkuseinät nostettiin paikalleen - ensin sivuseinä ja sen jälkeen oviseinä. Myös ne tiivistettiin alareunastaan asennussokkeliin silikonilla: ne nostettiin asennussokkelin päälle vedetyn silikonimakkaran päälle siten, että seinäelementti meni seinässä olevan kiskon sisälle. Nurkkakohta kiinnitettiin erilisellä nurkkalistalla ja lopullinen sidonta tehtiin pienillä ruuveilla. Jälki viimeisteltiin pienillä nappuloilla, jotka peittivät siististi ruuvin kannat. Lopuksi kiinnitettiin ovenvetimet kaksipäisillä ruuveilla valmiiksi porattuihin reikiinsä.


(JKA 1.2.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja