Mainos

Remontti nuoren tyyliin: Sisustuslaasteilla vahvoja värejä seinään

Tea ja Nina paneutuivat remontoitavan huoneiston värimaailman suunnitteluun. Tea oli toivonut olohuoneeseen tummaa lankkulattiaa, mikä antoi hyvän lähtökohdan jatkolle. Keskustelujen perusteella päädyttiin käyttämään tummia sävyjä ja mustaakin myös huonekaluissa sekä lisäksi oranssia, mahdollisesti kirkkaan punaista ja tehosteeksi valkoista.

Keittiöön tulee valkoista ja kiiltävää kovempaa pintaa, vähän ruostumatonta terästä ja välitilaan erityistä, punaista lasia.

Makuuhuoneeseen Tean toiveena oli paljon mustaa eri pinnoissa, niin mattana kuin kiiltävänä. Vaihtoehtona onkin eräs tietty maali, jonka avulla mustaan pintaan saadaan myös hopean sävyjä tai kahta erilaista mustan kiiltoastetta. Tähän on kiitollista yhdistää punaista tai oranssia.

Kylpyhuoneeseen tulee efektipinnaksi punaista laattaa. Suuren, pinnaltaan hiukan epätasaisen laatan avulla suihkunurkasta saadaankin todella hauskan näköinen. Musta laatta mustine saumoineen on puolestaan himmeä, mikä on erinomainen tausta punaiselle efektilaatalle.

Kun päälinjat on nyt sovittu, Nina tuo seuraavalla kerralla valmiimman ehdotuksen. Sen pohjalta päästään jo tilaamaan tuotteita.

Kahta eriväristä sisustuslaastia sisäseiniin

Sisäseiniin käytettiin sisustuslaastia, joka on kalkkipohjainen kalkkikivilaasti. Tea valitsi olohuoneeseen oranssia, makuuhuoneeseen mustaa laastia - eteinen tullaan myöhemmin käsittelemään kullanväriseksi. Pohjana kalkkilaastille voi olla mikä pinta vain; täällä alusta oli kiviseinä, jonka pinnassa on vanha maalikerros.

Maali karhennettiin hiekkapaperilla. Koko seinään levitettiin telalla mineraalipohjainen pohjuste. Sen kuivuttua kokonaan - mikä kestää seuraavaan päivään - pinta hiottiin kevyesti, jotta laastin tarttumista heikentävät pikku nystyrät saatiin pois.

Laasti levitettiin sille tarkoitetuilla, ruostumattomasta teräksestä valmistetulla lastalla, jonka kulmat on pyöristetty. Ainetta ei pidä laittaa lastaan liikaa, pieni annos lastan reunaan riittää. Levittäminen tehdään seinä kerrallaan hiukan pyöräyttävin liikkein. On ehdottomasti suotavaa, että yksi henkilö tekee aina yhden seinän kokonaan, sillä jokaisella on oma työtapansa ja sen mukaan oma kädenjälkensä, joka jää seinään pysyvästi. On parasta, ettei se muutu seinän puolivälissä.

Ensimmäisen kerroksen annettiin kuivua yön yli. Hiottiin taas kevyesti, jotta saatiin lastan reunan jättämät pienet harjanteet pois. Vaikka tässä hyödynnettiinkin imurilla varustettua hiomakonetta, yhtä hyvin tämän voi tehdä käsin.

Toinen levitys saa sitten aikaan lopullisen pinnan ja se tehdään samalla aineella ja samalla lastalla. Kun se oli kuivahtanut vähän aikaa, se viimeisteltiin tiivistämällä kevyin lastan vedoin.

On otettava huomioon, ettei pinnan elävyyttä tavoitella laastikerroksen vahvuutta vaihtelemalla vaan sillä, että lastalla levittämällä aine tiivistyy eri kohdissa erilaiseksi. Valo taittuu silloin eri kohdissa hiukan eri tavalla.

Makuuhuoneen seinä käsiteltiin aivan samalla tavalla; väri vain oli musta, jonka Tea oli valinnut tehosteeksi tähän seinään.

Olohuoneen seinään, lähelle nurkkaa Tea maalasi koristeeksi köynnöksen, joka kiertää lattianrajasta katon puolelle. Kun katonrajaan myöhemmin tulee lista, Tea maalaa köynnöksen sen pintaan.

Lisätietoja laasteista:

Olohuone, oranssi "Limestone"

Makuuhuone, musta "Terrastone"

Decos Oy, Helsinki

www.decos.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.