Mainos

Relander kiistää antaneensa käskyä teleselvityksiin

Helsingin Sanomien mukaan Soneran ex-toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander myönsi poliisille teleselvityspyynnön, ja että hän oletti toiminnan olleen laillista ja sääntöjen mukaista.

Soneran teleurkintatapaus sai tänään uuden käänteen. Helsingin Sanomat kävi läpi keskusrikospoliisin yli 2000-sivuisen esitutkintamateriaalin. Lehti uutisoi, että Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander käski yhtiön turvallisuusosastoa tekemään esiselvitystehtäviä, jotta yrityssalaisuuksia vuotaneet epälojaalit henkilöt paljastuisivat. Turvallisuusosasto urkki laskutusjärjestelmiä ja sitä kautta teletunnistetietoja.

Relander kiistää antaneensa käskyä teleselvityksiin. Relanderin mukaan Helsingin Sanomat on tehnyt poliisikuulusteluista tarkoitushakuisia johtopäätöksiä.

Nämä poliisikuulustelut eivät ole toistaiseksi vielä julkisia. Helsingin Sanomat ei kerro, mistä se on saanut tietoja esitutkintamateriaalista.

Relander: "HS tarkoitushakuinen"

Helsingin Sanomien mukaan Relander kertoi poliisille tienneensä turvallisuuspäällikkö Juha E. Miettisen seuranneen puhelimien laskutustietoja. Relander halusi selvittää, olivatko konsernin kolme johtajaa olleet yhteydessä kolmeen Soneran hallituksen silloiseen jäseneen. Relanderin kertoi olettaneensa toiminnan olleen laillista ja sääntöjen mukaista.

MTV:n uutiset kysyi Relanderilta lauantaina iltapäivällä sähköpostitse, pitääkö HS:n väite teleselvityskäskyn antamisesta paikkansa.

Relander vastasi: "Väite ei pidä paikkaansa. Helsingin Sanomat antaa asiasta virheellisen kuvan poimimalla laajasta aineistosta yksityiskohtia tarkoitushakuisesti. Toivon, että asia selvitetaan perusteellisesti, joka kivi käännetään. Esitutkinta on vielä kesken. Minua vastaan käydään nyt mediassa oikeutta. Aion osallistua keskusteluun kun esitutkinta on päättynyt ja koko aineisto on laillisesti julkista."

Poliisi epäilee Relanderin syyllistyneen törkeään viestintäsalaisuuden loukkaukseen syksyllä 2000 ja keväällä 2001. Epäiltyjen joukossa ovat myös Juha E. Miettinen, integraatiojohtaja Henri Harmia sekä viestintä- ja sijoittajasuhteista vastannut johtaja Jari Jaakkola.

Esitutkinnan perusteella teletunnistetietoja epäillään haetun 56 henkilöltä. Asia on nyt syyteharkinnassa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.