Reko Lundán kuollut

Lundan ehti vaikuttaa paljon suomalaiseen teatterielämään uusien yhteiskunnallisten näytelmien käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Kirjailija ja ohjaaja Reko Lundán on kuollut. Hän kuoli varhain aamulla pitkän sairauden jälkeen. Lundán oli syntynyt vuonna 1969 Janakkalassa.

Nuoresta iästään huolimatta Lundán ehti vaikuttaa paljon suomalaiseen teatterielämään sekä uusien yhteiskunnallisten näytelmien käsikirjoittajana ja ohjaajana että klassikkonäytelmien rakentajana suurille näyttämöille. Lisäksi hän kirjoitti romaaneja ja kolumneja.

Lundánin viimeiseksi ohjaukseksi jäi 29. syyskuuta Svenska teaternissa kantaesityksensä saanut, Erik Wahlströmin romaaniin perustuva Tanssiva pappi.

Reko Lundán kirjoitti kuusi näytelmää, joista tunnetuimmat ovat Kom-teatterissa kantaesitetyt Aina joku eksyy (1998) ja Teillä ei ollut nimiä (2001).

Parhaillaan Suomen kansallisteatterin isolla näyttämöllä esitetään Lundánin kirjoittamaa ja ohjaamaa Kutsumattomia vieraita -musikaalia, joka sijoittuu sairaalaan ja pohtii muun muassa terveydenhoidon niukkenevia resursseja.

(MTV-STT)

Lue myös:

    Uusimmat