Reiska rakentaa talon: pohjatyöt

Kun asuntomarkkinatilanne on se mikä se nyt on, asiantuntijallekin saattaa tulla kiire. Reiska päätti myydä kämppänsä ja sehän meni kaupaksi alta aikayksikön - mutta mistä uusi tilalle? Tuttu tilanne tänä päivänä monelle muullekin - perhe ei kauaa viihdy vuokrakaksiossa.

Niin syntyi mielenkiintoinen ja antoisa tilanne katsojien ja lukijoiden kannalta: Remontti-Reiska rakentaa talon itselleen. Sen on tarkoitus nousta nopeasti, ja ennen kaikkea laatu on tässä tapauksessa takuuvarma!

Ja Joka Kodin Asuntomarkkinat katsojineen seuraa tietysti homman etenemistä aitiopaikalta.

Talo tehdään puusta. Ei Reiskalla taatusti ole mitään muitakaan materiaaleja vastaa, mutta: "Isä minut puurakentamiseen alunperinkin opetti, puun erikoismies kun oli. Siksi se on minulle luontevin ratkaisu. Puun minäkin parhaiten osaan."

Sopiva tontti löytyi pääkaupungin tuntumasta. Hyvä paikka, savimaata - paalutustako tiedossa? Eihän paaluttamisessa sinänsä mitään pelättävää ole, mutta hiukan siihen menee lisää rahaa - ei välttämättä paljon, mutta eihän sitä rakentjalla koskaan liiaksi ole. Tässä tapauksessa ei mennyt yhtään: maaperätutkimus kertoi, ettei paalutukseen ollut tarvetta.

Kun kaivulupa saatiin, alettiin pintamaan poisto. Viisas rakentaa talonsa alhaalta ylöspäin: samoilla lämpimillä kaivettiin pintakaivot ja viemäröinnit. Kaivuria päästiin hyödyntämään täysipainoisesti ja ennenkaikkea saatiin heti maan alle se mikä maan alle kuuluu - myöhemmissä vaiheissa tontilla ajetaan raskaita kuormia raskailla autoilla ja silloin on hyvä, kun kaivamisia ei tarvi tse enää miettiä.

Talon alta poistettiin savea muutaman kymmenen sentin paksuinen viipale sepelitäyttöä varten. Kuopan pohja muotiltiin valmiiksi hiukan reunoja kohti vietttäväksi, jolloin mahdollinen vesi valuu salaojia kohti. Pohjalle levitettiin suodatinkangas.

Kankaan päälle levitettiin 30 sentin paksuinen kerros karkeaa, 6 -16 millin sepeliä, jonka Reiska tasoitti neljännestonnin painoisella täryjyrällä kuusi kertaa. Sen jälkeen päästiin rakentamaan muottia anturalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja