Mainos

Reini erotetaan virastaan

Valtakunnansovittelija Jorma Reini erotetaan virastaan, ilmoitti työministeriö tänään. Aiemmin päivällä oli Helsingin käräjäoikeuden syyttäjä välittänyt Reinille syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelystä ja vahingonteosta.

Koska Reini on presidentin nimittämä virkamies, pitää hänen erottamisensa myös viedä hallituksen käsittelyn kautta. Työministeriö alkaa valmistella irtisanomista, ellei Reini itse irtisanoudu sitä ennen. Joulupyhien takia irtisanomista ei ehditä panna täytäntöön ennen ensi vuotta.

Työministeri Liisa Jaakonsaari sanoi tiedotteessaan, ettei Reini enää nauti sellaista luottamusta ja arvostusta jota valtakunnansovittelijan viran hoitaminen edellyttää. Jaakonsaari totesi lausunnossaan, että virkamiehen on käyttäydyttävä asemansa ja tehtävänsä edellyttämällät tavalla.

Reini joutuu oikeuteen

Valtakunnansovittelija Jorma Reiniä syytetään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelystä ja vahingonteosta. Syytettä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 16. tammikuuta.

Jutun syyttäjä Antti Simola kertoi, että Jorma Reini sai tänään haasteen tiedoksi. Joulukuun alussa tapahtunut kärhämä alkoi, kun Reini saapui naisystävänsä kanssa kotiinsa. Reinin vaimo hälytti aikuiset lapsensa kotiinsa häätämään naista asunnosta. Poliisit kutsuttiin paikalle, kun Reinin epäiltiin pahoinpidelleen lapsiaan. Reini vietiin käsiraudoissa putkaan.

Espanjaan riidansovittelijaksi

Valtakunnansovittelijan virasta irtisanotulla Jorma Reinillä on kysyntää suomalaisten suosimassa lomakohteessa Espanjan Aurinkorannikolla. Reini on lupautunut Costa del Soliin joulunpyhiksi sovittelemaan sikäläisten ulkosuomalaisten keskinäisiä riitoja, kerrotaan Suomalainen Espanjassa -sanomalehden tuoreessa numerossa.

Suomalaissiirtokunnan alueella vaikuttavan kulttuuriyhdistys Kalevan ja Olé-kustantamon nokkamiesten välejä hiertävä riita on Reinin sovittelumatkan syy. Reini on ilmoittanut saapuvansa Aurinkorannikolle 28. joulukuuta eri yhdistysten puuhamiesten tilauksesta.
-Eiköhän siitä ratkaisu synny yhden päivän aikana. On näet vaikeampiakin tilanteita hoidettu, sanoo Reini espanjansuomalaisten lehdessä.

Reini on päättänyt ryhtyä tarjoamaan sovittelijapalveluja eri yhteisöille ja yksityishenkilöille, kerrotaan lehdessä. Reini matkustaa Aurinkorannikolle siten yksityisyrittäjän roolissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.