Rehn laittaa toivoa Microsoftin datakeskukseen

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) toivoo, että irtisanomisuutiset vahvistaisivat Microsoftin yhteiskuntavastuun tunnetta ja kannustaisivat yritystä toteuttamaan datakeskusinvestoinnin Suomeen.  

Microsoft vähentänyt nokialaisia rajusti

– Syyskuu 2013: Microsoft kertoo ostavansa Nokian matkapuhelintoiminnot. Kauppahinta on yli 5 miljardia euroa.  

– Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop jättää samalla toimitusjohtajan tehtävänsä ja siirtyy Microsoftiin, jossa hän on työskennellyt aiemminkin.

– Vuosi 2014: Puhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille saadaan päätökseen.  

– Heinäkuu 2014 Microsoft ilmoittaa leikkaavansa työvoimaansa kaikkiaan 18 000:lla vuoden aikana. Ex-nokialaisia heistä on 12500.  

– Marraskuu 2014 Yhtiö julkistaa kaksi uutta Lumia-puhelinta, joiden markkinoinnissa ei enää käytetä Nokia-brändinimeä.  

– Helmikuu 2015 Yhtiö irtisanoo Kiinassa 9000 työntekijää ja sulkee Nokian puhelimia aiemmin valmistaneet Pekingin ja Dongguanin tehtaansa.  

– Kesäkuu 2015: Stephen Elop lähtee teknologiayhtiö Microsoftin palveluksesta.  

– Heinäkuu 2015: Microsoft harkitsee tuotekehityksen merkittävää vähentämistä Suomessa. Vaakalaudalla on 2300 työpaikkaa yhteensä 3500 työpaikasta.  

Rehn sanoi illalla hallituksen tiedotustilaisuudessa, että Microsoft on aiemmin luvannut harkita uutta datakeskusinvestointia Suomeen.  

Microsoft ilmoitti aiemmin tänään, että yritys vähentää Suomesta enintään 2300 työntekijää seuraavien kuukausien aikana.  

Lue myös:

    Uusimmat