Pokaali ilmaan! Real Madrid juhli Helsingissä Super Cupin voittoa – katso maalit

Real Madrid vei Helsingissä pelatun jalkapallon Supercupin voiton odotetusti nimiinsä. Madridilaisjätti kaatoi myöhään keskiviikkona Olympiastadionilla saksalaisseura Eintracht Frankfurtin maalein 2–0.

Ottelussa kohtasivat Mestarien liigan hallitseva voittaja eli Real Madrid ja Eurooppa-liigan ykkönen eli Eintracht Frankfurt. Molempien seurojen kannattajien laulut ja huudot kajahtivat täydellä Olympiastadionilla voimalla jo pitkään ennen ottelun alkua.

Määrällisesti Eintrachtin kannattajia oli saapunut Suomeen huomattavasti Realin faneja enemmän, ensiksi mainittuja noin 8 000 ja jälkimmäisenä vajaa 2 000. Yhteensä Supercup toi ulkomailta Suomeen noin 12 000 jalkapallon ystävää. Olympiastadionin yleisökapasiteetti oli ottelussa 32 000.

Real viimeisteli avausjaksolla kerran

Olympiastadionin hämärtyneessä illassa kannatuslaulut raikuivat komeasti, vaikka hiljaisiakin hetkiä oli. Ottelun avausmaali nähtiin 37. peliminuutilla. Osuma syntyi Toni Kroosin lähettämän kulmapotkun jälkeen, kun Casemiro pukkasi pallon päätyrajalta taaksepäin ja vapaaksi jäänyt David Alaba viimeisteli helposti jalallaan.

Avauspuoliajan kuva oli selvä alusta lähtien: Real piti vastustajaansa huomattavasti enemmän palloa, ja Eintracht puolusti tiiviisti ja pyrki ajoittain horjuttamaan espanjalaisjättiä nopealla suunnanmuutospelaamisella.

Vaikka Realilla oli avauspuoliajalla mainioita maalipaikkoja, loistotilanne oli myös Eintrachtilla. Vajaan varttitunnin pelaamisen jälkeen Daichi Kamada pääsi huippupaikkaan, mutta Realin maalivahti Thibaut Courtois torjui laukauksen hienosti.

Realin pitäessä palloa Eintrachtin ryhmitys valahti avauspuoliajalla toistuvasti lähinnä muotoon 5–4–1. Toisella puoliajalla Eintracht otti hyökkäyssuuntaan avausjaksoa enemmän riskejä ja pyrki prässäämällä horjuttamaan Realia.

Eintrachtin päävalmentaja Oliver Glasner muutti ryhmitystään hyökkäysvoittoisemmaksi, mutta mikään ei auttanut tasonsa jälleen osoittanutta Realia vastaan.

Ottelun 65. minuutilla ranskalaistähti Karim Benzema laukoi, eikä kamppailussa hyviä torjuntoja ottanut Kevin Trapp onnistunut pysäyttämään palloa. Benzeman 2–0-maali jäi ottelun loppulukemaksi. Muutama minuutti ennen Benzeman osumaa Realin Casemiro oli laukonut pallon ylärimaan.

Real nousi AC Milanin ja Barcelonan rinnalle

Vaikka Supercup jää painoarvoltaan isoimpien pelien varjoon, ottelun merkityksestä kertoo, että Realin avauskokoonpano oli täsmälleen sama kuin Mestarien liigan finaalissa Liverpoolia vastaan.

Realille Supercupin voitto on seurahistorian viides. Viiteen Supercupin herruuteen ovat yltäneet myös Barcelona ja AC Milan.