Rea Maurasen kassi:

Julkaistu 04.01.2002 12:43

- piparjuurituubi - tuore inkivääri - puolukoita - lohta - 2 lakritsipatukka - ruusu

Aki Wahlmanin ja Rea Maurasen menu:

Paistettua lohta ja puolukka-vinegrette

200 g lohta 50 g puolukkasosetta 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl punaviinietikkaa

Paista lohipala kuumalla pannulla ja jatkokypsennä perunaviipaleiden kanssa uunissa. Lisää kuuman soseen joukkoon öljy ja etikka, tarjoa heti lohipalan seuraksi.

Lohi-inkivääriwokki

100 g lohiviipaleita 20 g inkivääriä 1 keltasipuli 2 valkosipulin kynttä 1 tl sokeria 1 rkl soijaa 4 basilikan lehteä suolaa

Leikkaa kaikki kasvikset suikaleiksi. Kuumenna wokkipannu todella kuumaksi ja freesaa nopeasti öljyssä. Lisää joukkoon muut mausteet ja tarjoa esim. riisin kanssa.

Lakritsivaahtoa

1 laku 1/2 vaniljatanko 1 rkl sokeria 1 dl valkoviiniä

Pilko lakritsi pieniksi paloiksi ja kiehauta muiden ainesten kanssa. Soseuta. Vaahdota kermaa ja sekoita siihen lakritsikastiketta.

Ruusuvaahto

6 ruusun terälehteä 1 rkl sokeria 1 dl kuohukermaa 1 rkl joghurttia

Kiehauta lehdet vedessä, kuivaa ja leikkaa pieniksi paloiksi. Vaahdota kermaa, lisää joukkoon muut aineet ja viimeksi lehtipalat.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle