- piparjuurituubi - tuore inkivääri - puolukoita - lohta - 2 lakritsipatukka - ruusu
Aki Wahlmanin ja Rea Maurasen menu:
Paistettua lohta ja puolukka-vinegrette
200 g lohta 50 g puolukkasosetta 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl punaviinietikkaa
Paista lohipala kuumalla pannulla ja jatkokypsennä perunaviipaleiden kanssa uunissa. Lisää kuuman soseen joukkoon öljy ja etikka, tarjoa heti lohipalan seuraksi.
Lohi-inkivääriwokki
100 g lohiviipaleita 20 g inkivääriä 1 keltasipuli 2 valkosipulin kynttä 1 tl sokeria 1 rkl soijaa 4 basilikan lehteä suolaa
Leikkaa kaikki kasvikset suikaleiksi. Kuumenna wokkipannu todella kuumaksi ja freesaa nopeasti öljyssä. Lisää joukkoon muut mausteet ja tarjoa esim. riisin kanssa.
Lakritsivaahtoa
1 laku 1/2 vaniljatanko 1 rkl sokeria 1 dl valkoviiniä
Pilko lakritsi pieniksi paloiksi ja kiehauta muiden ainesten kanssa. Soseuta. Vaahdota kermaa ja sekoita siihen lakritsikastiketta.
Ruusuvaahto
6 ruusun terälehteä 1 rkl sokeria 1 dl kuohukermaa 1 rkl joghurttia
Kiehauta lehdet vedessä, kuivaa ja leikkaa pieniksi paloiksi. Vaahdota kermaa, lisää joukkoon muut aineet ja viimeksi lehtipalat.