Ravintolisät ja vitamiinit ruokavalion tueksi!

Niukan, ravintoköyhän ruokavalion tukena kannattaa kokeilla erilaisia ravintolisiä ja vitamiineja, jotta kaikki kehon tarpeet tulevat tyydytettyä. Myös esimerkiki raskaus ja erilaiset allergiat voivat olla syy tarttua kapseleihin.

Vaikka terveellistä ja monipuolista ruokavaliota ei voikaan täysin korvata ravintolisin, ovat ne hyvä vaihtoehto silloin, kun ruokavalio on liian yksipuolinen. Esimerkiksi, jos ruokavalio sisältää niukasti kalaa ja siitä saatuja tarpeellisia ravintorasvoja, voi olla syytä hankkia omega-3-rasvahapot muualta. Eri ravintoaineiden puutokset vaativat erilaisia tuotteita. Kärsitpä sitten vitamiinien puutteessta tai kollageenin puutoksesta, ravintolisiä ja vitamiinivalmisteita löytyy jokaisen tarpeisiin.

Puutteellisen ruokavalion lisäksi muita syitä ravintolisien ja vitamiinien käyttöön voivat olla pitkäaikainen sairaus, runsaat kuukautiset tai runsas liikunta, laihdutus, raskaus tai imetys. Mieti, mistä kehosi jää paitsi ja toimi sen mukaan.

Kokeile esimerkiksi näitä:

Mustikasta antioksidantteja

Elivon Mustikkauute-kapselit sisältävät runsaati antioksidanttisia flavonoideja, mutta eivät lainkaan laktoosia, hiivaa, makeutusaineita tai gluteenia. Mustikka itsessään sisältää runsaasti A-, B- ja C-vitamiineja sekä mangaania, magnesiumia, kalsiumia ja kuituja.

Elivo Mustikkauute, 27,80 e/60 kapselia

Superruokacocktail

Dr. brandtin tehokas, antioksidanttipitoinen ravintolisä puhdistaa kehoa poistaen kuona-aineita ja kiihdyttäen aineenvaihduntaa. Se myös vahvistaa ja kirkastaa kasvojen ihoa. Ravintolisä on yhdistelmä superruokia. Goji-marja ja kolmen marjan – vadelman, karpalon ja seljanmarjan – yhdistelmä on erittäin antioksidanttipitoinen cocktail. Tuotetta annostellaan pipetillä kylmään tai kuumaan veteen.

dr.brandt detoxifying anti-oxidant water-booster goji-max3, 49,45 e/60 ml

Huolehdi D-vitamiinin saannista!

D-vitamiinivaje on Suomessa yleistä, joten on tärkeää huolehtia D-vitamiinin riittävästä saannista. Sana-solin appelsiinin ja metsämarjan makuinen Pehmeä ja pureskeltava D-vitamiini sisältää 10 mikrogrammaa luuston ylläpitoon, motoriseen kehitykseen ja vastustuskykyyn tarvittavaa D-vitamiinia.

Sana-sol Pehmeä ja pureskeltava D-vitamiini, 8 e/48 tablettia

Yleiskunnon ylläpitäjä

Vivisantén viviforce-kapselit sisältävät runsaasti luontaisia vitamiineja, välttämättömiä rasvahappoja sekä polyfenoleja. Kapselien koostumus tulee elimistöä fyysisen rasituksen aikana, stressitilanteissa ja on hyvä yleiskunnon ylläpitäjä. Viviforce sisältää antioksidantteja, jotka suojaavat soluja vapaiden happiradikaalien hyökkäyksiltä. Vaikuttavina aineina ovat muun muassa purasruohonsiemenöljy, viinirypäleensiemenöljy sekä acerolakirsikkauute.

Vivisanté viviforce, 19,90 e/40 kapselia

Paikkaa omega-3-puute

Omega-3-rasvahappoja nautitaan, jotta elimistö saisi tarpeekseen DHA:ta ja EPA:a Möllerin Omega-3 anti-refluks on kalaöljykapseli, joka ei röyhtäytä. Tuote sisältää 1020 mg omega-3-rasvahappoja per päiväannos. Siitä EPA:a on 510 mg ja DHA:ta 360 mg.

Möller Omega-3 anti-reflux, 18 e/70 kapselia

Korjaa ja vahvista kollageenilla

PureLogicolin kollageenikapselit sisältävät iholle, hiuksille, kynsille ja nivelille välttämättömiä aminohappoja. Kapselit vähentävät hienoja juonteita ja ryppyjä, lisäävät ihon kosteuspitoisuutta ja tekevät ihosta elastisemman. Kapselit myös lupaavat lisätä hiusten kasvua ja vahvistavat niiden rakennetta sekä antavat hiuksille kiiltoa. Myös kynnet vahvistuvat. Kapseleiden vaikutus on todistettu myös nivelten terveydessä. Kollageeni on kehon yltäkylläisin proteiinin, jonka määrä vähenee 1,5 % 25 ikävuoden jälkeen ja 40-vuotiaana keho lakkaa tuottamasta kollageenia kokonaan.

PureLogicol age-defying Collagen Supplement, 47,95 e/60 kapselia

Teksti: Hannakaisa Taskinen/MTV3

Kuvat: Shutterstock ja valmistajat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja