Ravintolarajoituksiin tulee höllennyksiä – anniskelu- ja aukioloajat pitenevät tunnilla monilla alueilla

6:41
Koronatestauskriteerit ovat muuttuneet ympäri Suomea, mikä rooli testaamisella on tulevaisuudessa? Johtajaylilääkäri vastaa

Hallitus sopii ravintolarajoitusten höllentämisestä tiistaina. Kokonaan rajoitukset eivät poistu, mutta aukioloajat pitenevät tunnilla kiihtymis- ja leviämisalueilla.

Hallitus päättää huomenna, miten ravintolarajoituksia Suomessa jatketaan. Sote-ministeriryhmä päätti maanantaina esityksestä uusiksi rajoituksiksi.

Toistaiseksi ravintolarajoituksia säädetään niin sanotusti vanhan hybridimallin mukaan.

Kiihtymisvaiheen alueilla ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa aiotaan pidentää tunnilla. Anniskelu olisi sallittu kello 07-01 ja aukiolo olisi sallittu kello 05-02.

Pahimmilla leviämisvaiheen alueilla ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa pidennettäisiin esityksen mukaan niin ikään tunnilla. Leviämisalueilla anniskelu olisi sallittu kello 7-23 ja aukiolo olisi sallittu kello 05-24.

Leviämisvaiheessa ovat toistaiseksi olleet Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Kymenlaakso, Uusimaa, Etelä-Karjala, Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa.

Kiihtymisvaiheessa ovat olleet Kanta-Häme, Päijät-Häme, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Etelä-Savo ja Satakunta.  

Pohjois-Karjala on kuitenkin siirtymässä perustason alueeksi, koska epidemiatilanne on parantunut siellä riittävästi.

Perustason alueilla ei ole erillisiä rajoituksia anniskelu- ja aukioloaikoihin ja uuden esityksen mukaan perustasolla ei enää vaadittaisi jokaiselle asiakkaalle omaa istumapaikkaa.

Sote-ministeriryhmän esittämä asetus olisi voimassa jopa lokakuun loppuun asti. Asetus tulisi voimaan tämän viikon torstaina 16. syyskuuta.

Hallituksen suunnitelmien mukaan rajoitukset voitaisiin purkaa lokakuussa, jos rokotuskattavuus on yli 80 prosenttia myös toisen rokoteannoksen kohdalla. Aiemmin ravintolarajoituksia on tarkasteltu viikon tai parin välein.

Höllentyvät rajoitukset helpottavat ruokaravintoloiden tilannetta, mutta monet yökerhot ovat yhä vaikeassa tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja