Rauman telakan koronaryppäässä uusia tartuntoja – massatestaus käynnissä, telakka alkaa mitata ruumiinlämpöjä

6:14
MTV Live Raumalla: Näin koronatilanne ryöpsähti käsiin

Rauman telakan karanteenissa olevilla työntekijöillä on todettu uusia tartuntoja maanantaina alkaneissa massatestauksissa, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Maanantaina alkaneissa massatestauksissa on tullut ilmi uusia tartuntoja, jotka ovat syntyneet telakka-alueen ulkopuolella karanteenissa. Uusien tartuntojen määrää ei ole kerrottu.

Rauma Marine Constructionsin telakan toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa toteaa yhtiön tiedotteessa, että uudet tartunnat olivat odotettavissa, ja että terveysviranomaiset ovat todenneet, että tapauksia löytyy todennäköisesti vielä lisää.

Rauma Marine Constructionsin telakka aikoo käynnistää tuotannon uudelleen tällä viikolla ja testaa siksi karanteenin loppuvaiheessa olevat töihin palaajat. Yhtiön mukaan massatestaus järjestetään maanantain ja keskiviikon välisenä aikana yhdessä terveysviranomaisten kanssa telakan ulkopuolella sijaitsevalle pysäköintialueella. 

– Testattavat henkilöt saapuvat ohjeistuksemme mukaisesti paikalle ennalta määritellyissä autokunnissa porrastetusti. Omaa testausvuoroa odotetaan autossa, josta saa poistua vasta kun siihen on annettu lupa. Testin jälkeen poistutaan samassa autokunnassa majoituspaikkaan odottamaan testituloksia, Heinimaa kertoo järjestelyistä.

Telakan tuotanto keskeyttetiin helmikuussa koronatartuntaryppään vuoksi ja viranomaiset määräsivät  noin 800 telakalla tuotantotehtävissä työskennellyttä karanteeniin mahdollisten korona-altistumisten vuoksi.

Lisätestauksella varmistetaan, että takaisin töihin tulevat vain terveet henkilöt. 

Terveysviranomaisten tekemän koronatestin lisäksi telakka alkaa mitata sekä testeihin saapuvien että telakalle töihin tulevien ruumiinlämpöä lämpökameralla.

Heinimaan mukaan ruumiinlämmön mittaaminen on osa yhtiön tiukennettua turvallisuussuunnitelmaa.  

Telakalla on myös voimassa maskipakko, jonka valvontaa on tiukennettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja