Mainos

Rauhanturvaajia hukkui Viron edustalla

Neljäntoista virolaisen rauhanturvaajan pelätään hukkuneen eilen Paldiskin edustalla Viron rannikolla. Kahden sotilaan ruumiit on löydetty ja kahtatoista kateissa olevaa etsitään yhä.

Kahdeksan sotilasta on saatu pelastetuksi. Heistä neljä on sairaalassa, muun muassa yksikön päällikkö, joka on poliisin vartioimana ja kuulusteltavana, kertoi Viron radio. Myös Viron suojelupoliisi tutkii onnettomuutta.

Sotilailla oli käsky ylittää 3,5 kilometriä leveä salmi kahlaamalla ja siitä 200 metriä uimalla. Tuuli oli kuitenkin niin voimakas, että kulkusuunta kääntyi kohti Tallinnaa, jolloin matkaksi olisi tullut lähes 5 kilometriä. Uupuneet sotilaat lähettivät hätäraketin, jota ei kuitenkaan havaittu.

Avunpyyntö Suomeen vasta illalla

Viron rajavartiolaitos kääntyi suomalaisten meripelastajien puoleen vasta tunteja onnettomuuden jälkeen. Avunpyyntö Suomen meripelastajille tuli klo 20 aikoihin.

Suomesta lähti apuun helikopteri ja lentokone. Niissä oli varusteena pimeännäkölaiteet ja lämpökamera. Suomalaiset eivät iltamyöhäällä löytäneet enää yhtään uhria.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.