Ratsastaja kuoli pudottuaan hevosen selästä Espoossa

Espoolaisella tallilla sattui tiistaina onnettomuus, jossa ratsastaja kuoli pudottuaan valmennustilanteessa hevosensa selästä. Ratsastajainliitto kertoo asiasta tiedotteessa.

Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto kertoo MTV Uutisille, että onnettomuustilanteessa oli meneillään yksityinen valmennustilanne, jossa läsnä olivat ratsastaja ja valmentaja. Onnettomuuteen joutunut oli näistä kahdeesta ratsastaja. 

Ratsastajalla oli käytössään turvakypärä. Liiton mukaan ensivaste saapui nopeasti paikalle ja kuljetti ratsastajan sairaalaan, mutta nainen menehtyi vaarattomalta näyttäneessä putoamisessa saamaansa vammaan. Tallilla paikalle olleille on annettu kriisiapua.

– Haluamme osoittaa lämpimän osanottomme ratsastajan omaisille ja läheisille. Olemme erittäin järkyttyneitä ja pahoillamme tapahtuneesta, toteaa Koivisto tiedotteessa.

Liitto aikoo Koiviston mukaan perehtyä onnettomuuteen johtaneisiin syihin, jos siitä on mahdollista oppia tulevaisuutta ajatellen.

– Ratsastuksen turvallisuusnäkökohdat ovat esillä kaikessa toiminnassamme, koska olemme tekemisessä isojen ja vahvojen hevosten kanssa, Koivisto totesi.

Ratsastaja oli Ratsastajainliiton ratsastusseuran jäsen. Liitto kertoi, että omaisten pyynnöstä tapahtumaa ei kommentoida enempää.

Koiviston mukaan vielä tässä vaiheessa ei voi kertoa, mikä espoolainen talli oli kyseessä. 

Lue myös:

    Uusimmat