Mainos

Räsänen: Paatero saa jatkaa - muttei ehdoitta

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan poliisiylijohtaja Mikko Paatero jatkaa työtään. Poliisiylijohtajalla on ministerin luottamus ja tuki.

Räsäsen mukaan viikonlopun keskusteluissa hänelle ja Paaterolle löytyi yhteinen näkemys asioiden hoitamisesta. 

Tiedotteessaan Räsänen toteaa kuitenkin edellyttävänsä Paaterolta, että luottamus poliisiin turvataan Aarnio-rikosepäilystä huolimatta. Hän myös edellyttää, että tiedonhankintakeinojen käyttöä yhdenmukaistetaan poliisissa.

-Lisäksi tarvittava poliisin toimintakulttuurin muutos tulee laajemminkin varmistaa esimiestyössä, koulutuksessa ja valvonnassa, painottaa Räsänen. 

Räsänen haluaa Paaterolta selvityksen tehdyistä toimenpiteistä 1.3.2014 mennessä.

-Tämän tehtävän hoitamiseksi ja meneillään olevan poliisin hallintorakenneuudistuksen toteuttamiseksi poliisiylijohtaja jatkaa työtään. Eläkkeelle jäämisen ajankohdasta käytiin keskustelua ja sopiva ajankohta katsotaan yhdessä prosessin edetessä. Viikonlopun aikana käytyjen keskustelujen jälkeen meillä on yhteinen näkemys näiden asioiden hoitamisesta ja poliisiylijohtajalla on työssään ministerin luottamus ja tuki, Räsänen toteaa.

Poliisiylijohtaja Paatero pitää tiedotustilaisuuden iltapäivällä.

MTV Uutiset lähettää tiedotustilaisuuden suorana nettisivuillaan alkaen klo 15.25.

Sisäministeri Räsänen sanoi viime torstaina, että Paatero panttasi tietoja epäselvyyksistä Helsingin poliisin tietolähteiden käytössä. Räsänen antoi poliisiylijohtajalle viikonlopun aikaa miettiä asemaansa.

Paatero sanoi torstaina, että hän on miettinyt vastuutaan tietolähdeasiassa jo pitkään. Poliisi ei tällä hetkellä juurikaan kirjaa tietoja antavia henkilöitä rekistereihinsä. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.