Mainos

Räsänen: Kadonneella Facebook-sivulla ei ollut salaisuuksia

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) ei osaa sanoa, onko hänen Facebook-sivunsa katoamisella tekemistä hänen virkatoimiensa kanssa.

– En osaa sitä sanoa, kun en tiedä mistä se johtuu. En tiedä, onko ne hakkeroitu, mutta sehän on mahdollista, Räsänen kertoi STT:lle.

Hän huomasi Facebook-sivunsa katoamisen eilen illalla. Asiasta uutisoi tänään KD-lehti.

Räsänen kertoi, että muutama viikko sitten hänen kotisivulleen tuli verkkohyökkäys ulkomaiselta palvelimelta. Kotisivu uhkasi kaatua. Hyökkäys oli niin voimakas, että myös kristillisdemokraattien verkkosivut olivat uhattuina.

– Me jouduimme niitä vahvistamaan. Luulen, että tätä tällä hetkellä tapahtuu, Räsänen arvioi.

Hän vastaa sisäministerinä poliisista. Hän esitti eilen MTV3:n uutisissa, että poliisi voisi saada oikeuden erittäin vakavissa tapauksissa käydä rikoksesta epäillyn tietokoneella tai kotona tämän tietämättä.

– En ole ajatellut, onko näillä tapahtumilla yhteyttä lausuntoihini. Nehän koskivat terrorismin torjuntaa, Räsänen kertoo.

Hän pitää mahdollisena myös jotakin virhettä, joka korjautuu, kun ottaa yhteyttä Facebookiin. Silloin kyseessä ei olisi uhkatilanne. Asia pitää joka tapauksessa selvittää. 

Sosiaalisen median merkitys on suuri 

Räsäsen mukaan hän on pyrkinyt pitämään Facebook-sivullaan aineistoa, joka voi mennä julkisuuteen. Hän vakuuttaa, ettei sivulla ole mitään ministeriön salaisuuksia.

– Siellä tulee joskus minulle sellaisia luottamuksellisia kyselyjä, joissa ministerinä lähestytään, niin olen pyrkinyt välttämään vastaamista siellä kysymyksiin, Räsänen sanoo.

Hänen mukaansa sosiaalisen median merkitys on suuri erityisesti hänen toiminnalleen puoluejohtajan ominaisuudessa. Hänellä on Facebookissa lähes 5000 kaveria, joista hyvin suuri osa on kristillisdemokraatteja.

Räsänen kertoo laittaneensa sivulleen tiukat kirjautumisehdot. Sivulle ei voi kirjoittaa kukaan muu kuin hän itse.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.