Rapumaiset haukipihvit 18.4.2001

500-600 g haukifileetä (50-100 g katkarapuja)
1 tl suolaa
1 muna
1 dl ruokakermaa
1 dl tillisilppua tai tillinkukintoja
1/2 rkl sitruunamehua
2 rkl tomaattipyreetä valkopippuria

Jos pakastit viime syksynä tillinkukintoja, on aika käyttää ne. Tillinkukinnot antavat hauelle yhdessä tomaattisoseen kanssa rapumaisen maun. Jos sinulla ei ole kukintoja, käytä vähän katkarapuja (edullisimmat pienet käyvät hyvin) ja runsaasti hienonnettua tilliä. Leikkaa filee pienemmiksi paloiksi ja jauha se monitoimikoneessa tai lihamyllyllä hienoksi. Lisää joukkoon muna ja katkaravut, jos käytät niitä. Pyöräytä sekaisin. Lisää kylmä ruokakerma sekä lopuksi muut aineet.

Anna taikinan maustua hetki jääkaapissa, jos sinulla on aikaa. Sulata nokare voita tai margariinia pannulla ja nosta pannulle lusikalla sopivan kokoisia taikinanokareita ja paina ne lusikalla tai lastalla litteiksi. Paista muutama minuutti kummaltakin puolelta. Tarjoa lisäkkeeksi perunamuusia, jonka voit maustaa esim. pakasteherneillä, pienillä kurkkukuutioilla, ryöpsäytetyllä rapealla salaatilla tai rucolalla.

Lue myös:

    Uusimmat