Mainos

Rapujuomat

Rapujuhliin kuuluu oleellisena osana juomatarjoilu. Kaikille ei kuitenkaan maistu alkoholipitoiset juomat tai väkevät snapsit. Niinpä rapujuhlia järjestäessä ei saa unohtaa alkoholittomiakaan vaihtoehtoja.

Snapsien lomassa rapujuhlilla on perinteisesti nautittu olutta. Uuden sukupolven myötä on pöytään nostettu myös viileitä ja kuivia valkoviinipulloja. Juhliin kannattaa varata molempia vaihtoehtoja. Myös vesi kuuluu oleellisena osana juomatarjoiluun, muutenkin kuin käsienpesukulhossa. Vedellä voi tarvittaessa loiventaa snapsien tehoa.

Perinteinen kirkas viina on aina hyvä rapusnapsi. Mutta jos Koskenkorvasnapsi ei maistu, muitakin vaihtoehtoja löytyy. Esimerkiksi akvaviitit sopivat hyvin rapujen kanssa nautittavaksi.

Rapusnapsiksi voi kokeilla myös erilaisia sekoitteita. Suuriin kikkailuihin ei raputarjoilussa kuitenkaan kannata ryhtyä. Paras vaihtoehto on maultaan mahdollisimman neutraali, vain hiukan mausteita. Erilaisilla yrteillä ja lehdillä maustetut snapsit ovat mukavaa vaihtelua rapujuhliin. Snapsin maustamiseen täytyy tosin ryhtyä hyvissä ajoin. Mitä kauemmin juoma saa maustua sitä voimakkaampi maku on ja paremmin tunnistettavissa. Kokeile snapsin maustamiseen esimerkiksi:
- Mustaherukkasnapsi: Pullolliseen kirkasta lisätään mustaherukan lehtiä ja muutama mustaviinimarja. Annetaan maustua huoneenlämmössä vähintään kaksi päivää. Jäähdytetään hyvin ennen tarjoilua.
- Tillisnapsi: Pullolliseen kirkasta lisätään kruunutilliä ja annetaan maustua huoneenlämmössä vähintään kaksi päivää. Jäähdytetään hyvin ennen tarjoilua.

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.