Rapea omena-pähkinäpaistos

Omenat ovat kypsyneet tänä vuonna hyvissä ajoin. Puiden alle tippuneista omenoista kannattaa tehdä rapeaa omenapaistosta.

Tässä paistokseen on omenoiden lisäksi käytetty pähkinöitä. Mikäli olet allerginen pähkinöille, voit laitta tilalle esimerkiksi 1 dl kookoshiutaleita tai rusinoita. Päälle tulevaan muruseokseen on käytetty rapeita kaura+riisi -hiutaleita, mutta seokseen voi käyttää myös tavallisia kaurahiutaleita.

Rapea omena-pähkinäpaistos

1 laakea uunivuoallinen
Jos uunivuoka on iso tai omenia paljon, tee 1½ x annos!

  • n. 10-20 kpl pientä omenaa (kotimaisia)
  • n. 100 g saksan-, pecan- tms. pähkinöitä
  • 1 tl kanelia
  • 100 g voita
  • 1 dl (vaahtera)siirappia
  • 4 dl kaura+riisi -hiutaleita
  • ½ dl erikoisvehnäjauhoja

Lohko kuoritut omenat voideltuun, uunin kestävään paistosvuokaan. Laita sekaan pähkinät (mikäli isoja, voit puolittaa ne). Ripottele pinnalle kanelia.

Sulata voi, sekoita joukkoon siirappi, hiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla 30-40 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat