Mainos

Rantalomalle vielä ennen koulujen alkua? Tuskin onnistuu

Ottaako sateinen kesä päähän? Tekeekö mieli ulkomaille? Onko matka vielä varaamatta? Äkkilähdöt alkavat olla loppuunmyytyjä tältä kesältä.

Sekä Tjäreborg, Finnmatkat että Aurinkomatkat vahvistavat, että heinäkuun ja elokuun alun matkat on lähestulkoon myyty loppuun.

– Elokuun puoliväliin ja koulujen alkamiseen asti äkkilähdöt ovat käytännössä loppuunmyyty. Jos perheen kanssa yrittää, niin suurempia huoneita ei enää juuri löydy. Yksittäisiä hajapaikkoja hyvällä tuurilla saattaa olla, kertoo tiedottaja Salla Salo Finnmatkoista.

Tjäreborgin kaupallinen johtaja Merja Hamari vahvistaa, että myös heillä heinäkuu ja elokuun alku ovat aivan täynnä. Yksittäisiä paikkoja saattaa löytyä, mutta perheen mahduttaminen samaan lähtöön alkaa olla mahdotonta.

– Elokuun alussa joitain paikkoja on vielä perheelle esimerkiksi Mallorcalle, mutta sitten ovat tietysti hotellit, perhehotellit ovat enimmäkseen menneet elokuun alusta. Jos ei taso ole kaikista tärkein niin vielä löytyy, mutta meidänkin perhehotellit rupeavat olemaan todella, todella täynnä.

– Äkkilähtöjä ei oikeastaan ole tällä hetkellä kuin yksittäisiä paikkoja, ja pelkkiä lentoja löytyy jonkin verran. Oulusta on lähtöjä vielä elokuun alussakin. Hyvin vähän jäljellä enää matkoja, sanoo myös Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola.

Elokuun loppuun ja syyskuuhun matkoja saa vielä kaikilta kolmelta matkatoimistolta, mutta nekin tekevän nopeasti kauppansa.

Kysyntä aivan toista kuin viime vuonna

Äkkilähtöjen kysyntä on ollut aivan toista luokkaa kuin viime vuonna. Esimerkiksi Finnmatkat on myynyt äkkilähtöjä juhannuksen jälkeen joka viikko 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

– Juhannuksen jälkeen katkesi kamelinselkä niin sanotusti, naurahtaa Salo.

– Kauppa on käynyt vilkkaammin kuin edellisenä kahtena vuotena ainakin, jolloin oli aika helteiset säät. Tietysti tämä kylmä, sateinen kesä pistää ihmiset liikenteeseen, vastaa Tjäreborgin Hamari.

– Äkkilähdöt ovat käyneet kaupaksi kuin kuumille kiville tänä kesänä säistä johtuen. Se alkoi heti siinä juhannuksen tienoilla ja matkoja myydään tällä hetkellä paljon, kertoo Metsola.

Kysyntä näkyy myös hinnoissa. Alennusmatkoja ei tänä vuonna ole tarjolla.

– Hinnat määräytyvät kysynnän mukaan. Superhalpoja äkkäreitä ei ole tänä kesänä juuri nähty, sanoo Finnmatkojen Salo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.