Mainos

Ranskan poliisi estänyt viime yönä yli tuhat yritystä päästä Eurotunneliin

Ranskan poliisi on kertonut estäneensä yli tuhat siirtolaisten yritystä päästä Eurotunnelin kautta Britanniaan viime yönä.

Poliisilähteen mukaan yön aikana tehtiin noin 30 pidätystä. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen.  

Poliisivoimien vahvistaminen on näyttänyt vaikuttavan tilanteeseen Ranskan Calais'ssa, sillä yölliset yritykset päästä Eurotunneliin ovat vähentyneet noin puoleen alkuviikkoon verrattuna. Ranska lähetti 120 ylimääräistä poliisia Calais'n satamakaupunkiin, kun kesäkuun jälkeen sattuneiden kuolemantapausten lukumäärä nousi kymmeneen. Viimeisin kuolemantapaus oli keskiviikkona.  

Eurotunnelin edustajan mukaan poliisivahvistusten saapumisen jälkeen tunnelissa on ollut huomattavasti vähemmän häiriötä kuin aiemmin.  

Calais'ssa majaansa pitävien siirtolaisten mukaan tunneliin pääsy on nyt paljon aiempaa vaikeampaa.  
Noin 3000 ihmistä muun muassa Syyriasta ja Eritreassa odottaa Calais'ssa mahdollisuutta päästä laittomasti Britannian puolelle esimerkiksi rekkojen ja junien päälle kapuamalla.

Tilanne kireä kanaalin molemmissa päissä

Poliisilähteen mukaan lisävahvistukset ovat auttaneet tilannetta, joka kuitenkin jatkuu edelleen vaikeana. Siirtolaiskriisin lisäksi sadat merimiehet estivät pääsyn Calais'n satamaan esimerkiksi polttamalla renkaita kesken kiireisimmän lomajakson.

Mielenilmauksella merimiehet vastustivat työnantajansa suunnitelmia myydä osa lautoista kilpailevalle tanskalaisyritykselle, sillä kauppojen pelätään uhkaavan heidän työpaikkojaan.  

Ranskan presidentin Francois Hollanden ja Britannian pääministerin David Cameronin on määrä keskustella Calais'sta vielä tänään. Cameron on muun muassa luvannut turva-aitoja ja vainukoiria Ranskan poliisin avuksi.  

Cameron on saanut osakseen kritiikkiä sekä järjestöiltä että poliitikoilta liittyen hänen kiistanalaisiin kommentteihinsa kriisistä. Hän muun muassa viittasi aiemmin tällä viikolla puheessaan "ihmisparveen", joka pyrkii Britanniaan paremman elämän ja työn toivossa.  

Britannia on luvannut 7 miljoonaa puntaa (noin 10 miljoonaa euroa) Eurotunnelin terminaalia ympäröivien aitojen parantamiseen Ranskan Coquelles'ssa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.