Mainos

Britannia ja Ranska keskustelivat Eurotunnelin siirtolaiskriisistä

Britannian pääministeri David Cameron ja Ranskan presidentti Francois Hollande lupaavat tehdä tiivistä yhteistyötä Calais'n siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi.

Kaksikko keskusteli puhelimitse myöhään eilisiltana.
Kuluneen viikon aikana tuhannet ihmiset ovat yrittäneet päästä Eurotunnelin kautta Ranskasta Britanniaan. Tilanne on hiertänyt Ranskan ja Britannian välejä.

Hollande korosti toimittajille, että kaikkien on kannettava vastuuta Eurotunnelin Ranskan päässä sijaitsevan Calais'n tilanteesta.

Cameron puolestaan arvioi, että siirtolaiskriisi saattaa kestää koko kesän. Britannian pääministeri lupasi eilen lisää turva-aitoja, vainukoiria ja muita resursseja Ranskan poliisin käyttöön.

Cameron luonnehti Vietnamiin tekemällään vierailulla Calais'n siirtolaisia "ihmisparveksi". Britannian opposition työväenpuolueen johtaja Harriet Harman muistutti, että pääministerin on syytä muistaa puhuvansa ihmisistä, ei hyönteisistä. Toisaalta kritiikissä on väitetty, että turva-aidat ja poliisikoirat ovat vain laastaria, jotka eivät ratkaise ongelmaa.

Poliisivoimien vahvistaminen on näyttänyt vaikuttavan tilanteeseen Calais'ssa, sillä yölliset yritykset päästä Eurotunneliin ovat vähentyneet noin puoleen alkuviikkoon verrattuna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.