Ranskan maajoukkueella loukkaantumissuma – neljä Valioliiga-pelaajaa sivussa

Markku Kanerva summaa Huhkajien tilannetta Kansojen liigassa 5:48

Ranska lähtee viimeiseen Kansojen liigan lohkovaiheen otteluunsa siipirikkoisena, kun neljä pelaajaa joutuu jättämään tulevat maaottelut väliin loukkaantumisen takia.

Pääkuvan videolla Suomen maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan mietteitä Kansojen liigan otteluista.

Vammojen takia maajoukkuetauon huilaavat muun muassa Manchester Unitedin Paul Pogba reisivamman ja Anthony Martial lantiovamman takia. Myös toisen machesteriläisjoukkueen Cityn laitapuolustaja Benjamin Mendy joutuu jäämään pois joukkueen vahvuudesta polvivamman vuoksi.

Pogbaa ja Martialia paikkaamaan kutsuttiin kovassa vireessä Arsenalissa maaleja tykittävä Alexandre Lacazette ja Tottenhamin keskikenttäpelaaja Moussa Sissoko. Vain muutama tunti myöhemmin, Ranskan maajoukkueen ja Arsenalin lääkintähenkilökunnan päätöksestä myös Lacazette jättää maajoukkuetehtävät väliin.

Poisjäänti oli suuri pettymys etenkin Martialille, sillä hänet kutsuttiin maajoukkueeseen ensimmäistä kertaa sitten viime maaliskuun. 22-vuotias hyökkääjä jätettiin ulos kesän MM-kisoista, missä Ranska voitti kultaa.

Loukkaantumisten seurauksena Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps kutsui miehistöönsä 11 Bundesliiga-maalia Borussia Mönchengladbachissa iskeneen Alassane Plean ja Lyonin laitapuolustajan Ferland Mendyn.

Ranska pelaa viimeisen Kansojen liigan alkulohko-ottelunsa Hollantia vastaan perjantaina. Se kohtaa myös Uruguayn ystävyysottelussa ensi tiistaina.

Juttua korjattu: Ranska kohtaa Saksan sijaan Uruguayn ystävyysottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat