Ranskalaislehti Charlie Hebdo aikoo julkaista uudelleen Muhammadia kuvaavan pilapiirroksen

Ranskalainen Charlie Hebdo -satiirilehti aikoo julkaista uudelleen profeetta Muhammadia kuvaavat pilapiirrokset, jotka ovat suututtaneet muslimeja.

– Emme piiloudu tai anna koskaan periksi, kirjoitti lehden julkaisujohtaja ja suurin osakkeenomistaja Laurent Sourisseau pääkirjoitussivulla.

Ranskassa on määrä tiistaina alkaa vuonna 2015 Charlie Hebdon toimitukseen sekä juutalaisten kosherkauppaan tehtyjä terrori-iskuja koskeva oikeudenkäynti. Iskut vaativat yhteensä 17 kuolonuhria, heistä kaksi poliiseja.

Syytettyinä on 14 ihmistä, joiden katsotaan auttaneen ratkaisevasti iskujen tekemisessä. Kolme syytetyistä ei ole paikalla oikeudessa, ja heidän uskotaan saaneen surmansa.

Veljekset tappoivat tusinan

Veljekset Said ja Cherif Kouachi tunkeutuvat tammikuussa 2015 rynnäkkökiväärein aseistettuina Charlie Hebdon -toimitukseen. Yhteensä he ampuivat 12 ihmistä, mukaan lukien pakotielle osuneen poliisin.

Lähtiessään toimituksesta Kouachit huusivat "kostaneensa profeetta Muhammadin puolesta", juuri lehden julkaiseman pilakuvan takia.

Veljekset tavoitettiin vasta pari päivää myöhemmin teollisuusalueelta pienessä kylässä 35 kilometriä Pariisista.

Kirjanpainoyrityksen tiloihin piiritysrenkaan sisälle jääneet miehet kuolivat lopulta laukaustenvaihdossa poliisin kanssa.

Saman päivän aamuna Amedy Coulibaly oli hyökännyt Hyper Cacher -ruokakauppaan Pariisissa ja ampunut neljä juutalaista. Hän sanoi vapauttavansa muut panttivangit, jos Kouachin veljesten annettaisiin jatkaa pakoaan.

Poliisi teki kuitenkin rynnäkön kauppaan, surmasi Coulibalyn ja vapautti panttivangit. Coulibalyn uhreihin lukeutui myös yksi naispoliisi, joka oli pysäyttänyt Coulibalyn edellisenä päivänä ja jonka tämä ampui.

Lue myös:

    Uusimmat