Ralli-Anetten hurja Australian matka: Lentokoneen ovi aukesi kesken lennon!

MTV3:n rallitoimittaja Anette Latva-Piikkilä kirjoitti päiväkirjaa MTV3.fin Matkailuun huikeasta matkastaan Australian itärannikolle. Naisen vauhdikkaaseen reissuun kuului niin laulamista valaille, surffipojille valkoisten valheiden kertomista kuin paniikkia lentokoneen oven avauduttua yläilmoissa!

Anetten loma-ohjelmaan kuului tutkimusretki surffailun maailmaan, joka tosin osoittautui lieväksi pettymykseksi.

- Jos joku olisi kertonut aikaisemmin, kuinka vaikea on päästä laudan päälle seisomaan, saati sitten konttausasentoon, olisin lähtenyt tekemään Byron Bayhin tandemhyppyä lentokoneesta, joka oli toinen vaihtoehdoistani. Nyt vain tarjosin koko rahan edestä hupia rantavahdeille. He saivat nauttia valkoistakin valkoisemman skandinaavinaisen suomalaisista perinnesanoista pyöriessäni laineiden mukana, nainen kirjoittaa.

Paniikki lentokoneessa

Matkaa nainen jatkoi Fraser Islandille, maailman suurimmalle hiekkasaarelle. Saari kuuluu UNESCO:n luonnonsuojeluohjelmaan ja siellä noudatetaan hyvin ekologista elintapaa.

Anette hyppäsi saarella kahdeksanpaikkaisen lentokoneen kyytiin, joka lensi saaren yli.

- Kapteeni päätti lisätä hieman jännitystä peliin kesken lennon. Vieressäni oleva ovi aukesi lähes sepposen selälleen ja yritin vetää sitä henkeni edestä takaisin kiinni. Homma osoittautui liian hankalaksi ja aloin tuntea pikkuriikkistä paniikkia.

- Kapteeni huusi joitain ohjeita, mutta meteli oli liian kova kuullakseni mitään. Edessäni istui vanha herrasmies ja hän tuli viereeni repimään ovea kiinni ja vihdoin yhdessä se onnistui. Kapteeni huikkasi ämyriin: "Good on you Mate" ja asiasta ei sitten sen koommin puhuttu.

Lue Anetten koko hurja matkakertomusMTV3.fin Matkailu-sivuilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat