Ralf kertoo, miltä Schumacherit joutuivat käymään läpi – "Olen iloinen, kun se on jossain vaiheessa ohi"

3:54
Michael Schumacherin museo kokoaa legendan perinnön yhteen.

Michael Schumacherista tuli F1-urallaan megaluokan maailmantähti, eikä julkisuutta voinut välttää hänen Ralf-veljensäkään. Ralf on nyt palannut aikaan, jolloin mylly ympärillä oli kovaa.

Seitsenkertaisen maailmanmestarin Michaelin pikkuveli Ralf ajoi oivan F1-uran kausina 1997–2007. Parhaimmillaan hän sijoittui MM-sarjan kokonaistilanteessa neljänneksi vuosina 2001 ja 2002 Williamsin ohjaimissa. 

Ralf nautti huippuseuratun sarjan kuljettajana toki myös suosiota, mutta tunnettuudella oli kääntöpuolensa.

– Olimme silloin yhtä tunnettuja kuin Helmut Kohl (saksalainen poliitikko, joka toimi aikanaan Saksan liittotasavallan liittokanslerina). Et voinut mennä mihinkään piiloon. Keltainen lehdistö oli valtava, Ralf sanoi Sport1:lle.

Yksityisyydestä Schumacherit saattoivat vain haaveilla.

– Se oli sama minulle. Ajattelin itsekseni: olen iloinen, kun se on jossain vaiheessa ohi.

Materiaalia paljon enemmän

Michaelin yksityisyyttä on vaalittu kuitenkin erityisen tarkoin joulukuussa 2013 tapahtuneen vakavan lasketteluonnettomuuden jälkeen. Suuria paljastuksia ei ollut myöskään hiljattain Netflixissä julkaistussa Schumacher-dokumentissa.

Ralf kertoi pitäneensä dokumentin katsomisesta. Hän huomauttaa, että sisältöä vuosien varrelta olisi paljon enemmänkin.

– Minusta se on tehty hyvin, hyvin hienosti, ainakin moottoriurheilun ja urheilun vinkkelistä. Oli myös monia yksityisiä kohtauksia, perheestäkin, erityisesti lapsista ja äidistä. Minusta se oli hyvin hieno ja hyvin avoin, Ralf sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja