Poliisi on ottanut yhteen satojen koronasulkua vastustavien mielenosoittajien kanssa Australiassa – osallistujia voi odottaa tuhansien dollarien sakot

Australian Melbournessa koronasulkua vastustavat mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa. Poliisi on käyttänyt pippurisumutetta ja ottanut useita ihmisiä kiinni. 

Australian yleisradioyhtiö ABC:n mukaan poliisin kanssa yhteen on ottanut satoja mielenosoittajia. Sanomalehti Sydney Morning Herald kirjoittaa, että Melbournen keskustassa on ollut tuhansia protestoijia.

Victorian osavaltiossa mielenosoitukseen osallistumisesta voi saada 5 500 Australian dollarin eli yli 3 300 euron sakon, sillä osavaltiossa sakotetaan muun muassa koronarajoitusten rikkomisesta.

Osavaltiossa ilmoitettiin tänään, että aiemmin alkanut koronasulku laajenee Melbournesta koko osavaltion laajuiseksi.

Mielenosoittajat vastustavat rokotteita

Myös Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääkaupungissa ja Australian suurimassa kaupungissa Sydneyssä poliisi on ottanut kiinni koronasulkua ja -rokotteita vastustavia mielenosoittajia. 

Lauantain mielenosoitukseen Sydneyssä oli varauduttu 1 400–1 500 poliisin voimin, minkä takia mielenosoitus jäi Sydney Morning Heraldin arvion mukaan suunniteltua pienemmäksi.

Viime kuussa Sydneyn koronarajoituksia vastustavassa mielenosoituksessa sakotettiin noin 3  000 protestoijaa.

Uudessa Etelä-Walesissa kerrottiin tänään suurimmasta määrästä uusia koronavirustartuntoja. Vuorokauden aikana kirjattiin yli 800 uutta tartuntaa. Sydney on ollut koronasulussa nyt noin kaksi kuukautta ja sulkua jatkettiin syyskuun loppuun. Sulku eli niin sanottu lockdown on myös aiemmin laajentunut koskemaan koko osavaltiota.

ABC kertoo, että niin ikään Queenslandin osavaltion pääkaupungissa Brisbanessa koronarajoituksia on ollut vastustamassa noin 2 000 mielenosoittajaa. Mielenosoittajien kylteissä vastustettiin rokotuksia ja hallitusta.

Aiemmin suhteellisen vähällä koronapandemiasta selvinnyt Australia, kärvistelee nyt herkemmin tarttuvan deltavariantin kourissa.

Koko maassa yli 16-vuotiaista vain noin 30 prosenttia on saanut molemmat koronarokoteannoksensa.

Lue myös:

    Uusimmat