Rakasta itseäsi – vedät puoleesi rakkautta

Jos et arvosta ja rakasta itseäsi juuri sellaisena kuin olet, miten voit kuvitella että joku muu rakastaisi. Opi rakastamaan itseäsi niin huomaat rakkauden hiipivän elämääsi.

Etsitkö rakkautta, mutta huomaat kerta toisensa jälkeen pettyväsi? Tunnet antavasi paljon, mutta saavasi vähän. Jokaisen suhteen jälkeen huomaat syyttäväsi itseäsi ja vannomasta, ettet enää ikinä luottaisi ja rakastuisi.

Suhteesi eivät suinkaan ole epäonnistuneet siksi, ettet riittäisi sellaisenaan, vaan koska syvällä sisimmässäsi sinä uskot niin. Ajatuksilla on vahva voima, ja me vedämme puoleemme sitä mitä ajattelemme. Jotta voisimme saada vastakaikua rakkaudelle, on meidän ensiksi osattava rakastaa itseämme. Jos emme osaa rakastaa itseämme, vedämme puoleen ihmisiä, jotka eivät pysty tai osaa rakastaa.

Näin mokaat

Ajatukset, kuten "En riitä tällaisena", "Tämä kaikki päättyy taas huonosti", " Hän löytää jonkun paremman", kumpuavat alitajunnastasi ja kertovat siitä, ettet arvosta ja rakasta itseäsi tarpeeksi. Miten voit olettaa jonkun toisen rakastavan sinua, jos et itsekään rakasta?

Kun sitten olet parisuhteessa, tarraat toiseen ihmiseen kaikin voimin ja teet kaiken mahdollisen säilyttääkseen suhteen. Sinusta tulee epätoivoinen, epäluuloinen ja riippuvainen. Teet asioita vain miellyttääkseen toista. Miksikö? Siksi, että haet hyväksyntää, arvostusta ja rakkautta toisen ihmisen kautta.

Toinen tavallinen skenaario on, että sinusta tulee kylmä ja työnnät toisen pois elämästäsi välttääksesi tulemasta hylätyksi ja loukatuksi.

Opetuksen aika

Jotta kykenisit vetämään rakkautta puoleesi, sinun pitää ensin kultivoida rakkaus itseesi. Sinun pitää aloittaa kaikkein tärkeimmästä ihmisestä elämässäsi – sinusta itsestäsi.

Ongelma piilee siinä, että odotukset itseämme kohtaan ovat kohtuuttomia, ja petymme kun emme täytäkään odotuksia. Meidän pitää hyväksyä virheet kaikkinemme, jotta pystymme rakastamaan itseämme.

Pystytkö hyväksymään sen, ettet ole niin mallinmitoissa kuin haluaisit, tai antaa itsellesi anteeksi, ettet ole niin aikaansaava kuin toivoisit? Pystytkö hyväksymään sen, ettet ole täydellinen ja silti rakastamaan itseäsi?

Näin toimit

Tehtäväsi on astua ulos itsesyytösten kehästä ja oppia ymmärtämään, että riität juuri sellaisena kuin olet. Meillä kaikillamme on virheemme ja ne tekevät meistä ihmisiä: yksilöllisiä, ihania ja rakastettavia.

Kun opit hyväksymään ja rakastamaan itseäsi juuri sellaisena kuin olet, alat sisältäpäin säteillä voimaa, rakkautta ja kauneutta. Et tarvitse enää toista ihmistä todistamaan omaa arvoasi.

Rakastaessasi itseäsi koko sydämestäsi, huomaat ettet ole enää riippuvainen toisista ihmisistä ja heidän mielipiteistään. Vedät puoleesi ihmisiä, jotka arvostavat sinua yhtä paljon kuin sinä itseäsi.

MTV3/Helmi

Lähde: Yourtango.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja