Rajusti arvosteltu F1-tulokas tukki suut – "Se on vain taustamelua"

Lance Strollista tuli sunnuntaina nuorin tulokaskuljettaja, joka on noussut palkintopallille F1-sarjassa. Hänestä puhutaan nyt aivan eri sävyyn kuin muutama viikko sitten.

Max Verstappen piti nuorimman palkintosijan tittelin yhä hallussaan, Stroll oli Azerbaidzhanin kisassa 11 päivää vanhempi kuin viime kaudella Espanjan kisan voittanut Verstappen.

18-vuotias Stroll on saanut koko lyhyen F1-uransa ajan paljon kritiikkiä – kaikki alkoi testien kolaroinneista – ja häntä on pidetty vain isänsä miljardeilla ajavan floppina. Azerbaidzhanissa hän näytti jo aika-ajossa, että Williams-auto kulkee ja kisassa hän teki vaadittavan: pysyi poissa ongelmista ja lopputulos oli komea kolmossija. Ainoa särö oli se, että Valtteri Bottas hurautti vain muutama metri ennen maalia ohi ja kakkoseksi.

Vaikka kritiikki on ollut kovaa ja jopa pilkkaavaa, ei kanadalainen Stroll ole siitä välittänyt.

– En minä mielestäni todistanut mitään. En kuuntele niitä juttuja, se on vain taustamelua. Sitä oli viime vuonna, kun minulla oli täydellinen vuosi (F3-sarjassa), joten tänä vuonna, kun on ollut vaikeita hetkiä, se vain jatkuu. Kyse on vain ihmisten puheista. Minä olen tyytyväinen itseni, tallinin, ystävieni ja perheeni puolesta, kaikkien niiden, jotka ovat minun mukanani tässä. Vain sillä on väliä, kaikki muu on vain taustamelua, enkä välitä siitä, Stroll sanoi kilpailun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Stroll ajoi kaksi viikkoa sitten Kanadan kisassa ensimmäistä kertaa pisteille ja näytti jo silloin menneensä eteenpäin. Nyt tuli huippuonnistuminen, joka tukkii monien kettuilijoiden suut.

Stroll myönsi kisan jälkeen, että tottuminen F1-sarjaan vaatii aikaa. Hän myös tietää, että edessä on vielä vaikeita viikonloppuja.


– Joskus onnistun täydellisesti, mutta kukaan ei ymmärrä, että joskus hyppy F3:sta F2:een on aika iso ja minulla kesti vähän aikaa ymmärtää, mitä haluan autoltani. Otimme tänä viikonloppuna todella erilaisen suunnan säätöjen suhteen. Olimme Bahrainista lähtien vähän lipuneet säädöistä pois, Barcelonasta otimme uuden suunnan ja onnistuimme nyt. Olen paljon kilpailukykyisempi, Stroll sanoi.

Säätöjen osuttua kuljettaja tunsi olonsa autossa paljon mukavammaksi.

– Nyt minusta tuntuu, että pystyn todella ajamaan ja puristamaan autoa rajoille, siitä saa paljon itseluottamusta ja se on iso syy, miksi olin paljon kilpailukykyisempi tänä viikonloppuna. Taustalla on lisäksi paljon juttuja. Olen parantanut ajotyyliäni paljon, olen sopeutunut formula ykkösiin ja pikkujuttuja pitää kehittää yhä. En ole vielä valmis, parannettavaa on paljon, siihen vain menee vähän aikaa. Sitä ihmiset eivät aina tajua. Tämä vuosi on hyvin erilainen minulle ja minun pitää vähän testailla ja kokeilla eri juttuja, Stroll sanaili.

Strollin riemu pääsee valloilleen C Moren haastattelussa, katso video artikkelin ylälaidasta. Hän kaipailee myös valmentajaansa Ville Viholaa haastattelualueella.


Lue myös:

    Uusimmat