Rajua puhetta Esapekka Lapin uudesta tallikaverista: "Hän yritti tuhota minut alusta alkaen"

Hyundain WRC-tallissa tänä vuonna ajanut Oliver Solberg on taas avannut sanaisen arkkunsa Esapekka Lapin tallikaverina Hyundailla ajavaa Thierry Neuvillea koskien.

Solberg, 21, ajoi päättyneellä kaudella kahdeksan MM-rallia Hyundain kolmannella Rally1-autolla. Syksyllä Hyundai ilmoitti, ettei se tarvitse nuoren rallitoivon palveluksia enää kaudella 2023 vaan luottaa kokeneempaan miehistöön.

Solberg yllättyi siitä, kuinka kovaa peliä tehdastiimin sisällä pelattiin. Solbergille jäi erityisen huono maku yhdestä tallikaveristaan, jota hän kritisoi jo aiemmin tänä syksynä nimettömästi, mutta kertoi nyt suoraan, että kyse on belgialaisesta Neuvillesta.

– Tämä vuosi oli raaka. Yksi tallin kuljettajista oli maailmanmestari (Ott Tänak), ja hän on huipputyyppi. Toinen tyyppi (Neuville) oli ollut tallissa kymmenen vuotta (toim. huom. vuodesta 2014), ja hän oli ”päätyyppi”. Hän yritti tuhota minut alusta alkaen, Solberg sanoi yhteistyökumppaninsa Monster Energyn podcastissa.

Tänak lähti Hyundailta kauden 2022 jälkeen, ja ensi vuonna virolainen kilpailee M-Sport Fordin ykköskuljettajana rallin MM-sarjassa. Lappi puolestaan lunasti Tänakin jättämän paikan ja kilpailee jatkossa Neuvillen tallikaverina.

Belgialaistähti Neuville on ollut mukana Hyundai Motorsportin WRC-tallissa alusta pitäen, ja hänen paikkansa tiimissä on tietyllä tapaa sementoitu.

– En tiennyt aiemmin tällaisesta politikoinnista, enkä odottanut sellaista. Olin vain todella innoissani päästessäni ajamaan tehdastiimin kuljettajana MM-sarjassa. Mutta kun menin sinne, se oli PAM! Ja suoraan alas, Solberg kuvaili.

– Opin vuodessa enemmän kuin aiempien 20 vuoden aikana elämässäni.

Solberg hakee ensi vuonna vauhtia rallin MM-sarjan WRC2-luokasta, jossa hän kilpailee Toksport-tallin Skoda Fabialla. Hän saa tallikavereikseen Sami Pajarin ja Emil Lindholmin, joka voitti WRC2-mestaruuden tänä vuonna.

Solberg on mukana kauden avauskilpailussa Monte Carlossa tammikuussa, mutta hän aloittaa WRC2-pisteiden keräämisen vasta helmikuussa ajettavassa Ruotsin MM-rallissa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja