Mainos

Raju tulipalo Oulun kylpylä Edenissä

Kylpylähotelli Edenin ravintolapalo aiheutti miljoonavahingot Oulussa Hietasaaressa sunnuntaina. 150-paikkainen aularavintola tuhoutui palossa kokonaan. Henkilövahinkoja ei aiheutunut, vaikka talossa oli palon aikana kolmisensataa asiakasta.

Palo alkoi alakerran ravintolasta hyvin rajusti ja tilanne näytti uhkaavalta, palomestari Timo Haataja Oulun palolaitokselta kertoo. Palosta aiheutunut sankka savu tunkeutui sokkeloisen rakennuksen hotellisiipeen ja allasalueelle. Poliisi olettaa palon saaneen alkunsa aularavintolan keittiöstä.

Hälytys tuli kello 10.25, ja palokunta oli paikalla jo kuusi minuuttia myöhemmin. Ravintolassa olleet ihmiset olivat osanneet pelastautua tulen tieltä, eikä savun seasta löydetty ketään. Kylpylän allasosastolla pulikoimassa olleet nelisenkymmentä ihmistä ohjattiin ulkoaltaaseen, josta heidät siirrettiin ensin linja-autoon ja sen jälkeen rakennuksen savuttomiin tiloihin. Hotellin asukkaat ohjattiin odottamaan omiin huoneisiinsa, Haataja kertoi.

Haatajan mukaan tilanteesta ei syntynyt paniikkia, vaikka ihmisiä oli paljon. Edellisyönä hotellissa oli majoittuneena 250 ihmistä. Viisikerroksisen hotellisiiven jokaisessa kerroksessa oli palomies ohjaamassa asukkaita. Kaikki tilat myös tarkistettiin.

Palomiehiä riittävästi

Haatajan mukaan oli onnekasta, että vuoron miesvahvuus oli suuri, jolloin he pystyivät yhtäaikaa sammuttamaan paloa ja varmistamaan hotellisiiven ja altaan tilanteen. Paloilmoittimen hälytykseen tuli myös varmistus henkilökunnalta nopeasti, Haataja kiitti.

Palolaitos onnistui rajaamaan varsinaisen palon ravintolan tiloihin. Tuli levisi myös ilmastointihormistoon, jonka takia kattoa jouduttiin purkamaan. Sammutus kesti puolitoista tuntia. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu oli varautunut evakuoimaan rakennuksessa olijat, mikäli palo olisi levinnyt.

Edenin toimitusjohtajan Raija Palomäen mukaan kylpylähotellin vakuutukset ovat kunnossa. Palosta aiheutui huomattavat vahingot. Kylpylähotellin omistaa Nallikarin Merikylpylä Oy.

Edeniä joudutaan pitämään suljettuna ainakin sen ajan, kun allasosastoa ja hotellisiipeä tuuletetaan. Allasosaston ja hotellisiiven lisäksi Edenissä on kolme ravintolaa. Vain tuhoutunut aularavintola oli aamupäivällä avoinna. Hotellihuoneita Edenistä löytyy sata. Ne kärsivät savuvaurioista.

Paloa oli sammuttamassa kolmisenkymmentä palomiestä. Oulun palolaitoksen apuna oli Oulun VPK.
(STT) (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.