Mainos

Raju purkaus Ryanairin lentäjiltä: Suuronnettomuus on hyvin lähellä

Irlantilaisen lentoyhtiön Ryanairin lentäjät ovat antaneet julkisuuteen harvinaisen lausunnon - lentäjät ovat varoittaneet, että heidän työolonsa alkavat olla riski lentoturvallisuudelle.

Ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan lentäjät ovat kertoneet SVT:lle, että pahin eli suuronnettomuus voi vielä tapahtua, jos työoloihin ei saada muutosta.

Nimettömänä pysyttelevä lentäjä sanoo, että yhtiön johto tekee lentäjille kohtuuttomia vaatimuksia, jotka eivät aseta turvallisuutta etusijalle. Lentäjän mukaan tällainen toiminta voi johtaa vaaratilanteisiin ja jopa onnettomuuksiin.

Lentäjien paineet työstään ovat kommentoijien mukaan kasvaneet. Lentäjän on oltava joustava, jotta hän ei rikkoisi lentoyhtiön sopimuksia.

– Jos menen leikkaukseen, tiedän, että kirurgi on levännyt, terve eikä pelkää ilmoittaa työpaikalleen, jos on sairastunut. Haluamme, että Ryanairilla lentävät tietävät, että puikoissa istuvat eivät aina täytä vaatimuksia. Pahin voi vielä tapahtua, eräs perämies kertoo SVT:lle.

Lentoyhtiö kiistää nimettömien lentäjien väitteet. Yhtiöstä myönnetään, että sairaustodistusten kanssa on joskus ollut ongelmia, mutta lentäjien syytöksiä pidetään väärinä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.