Raju ampumavälikohtaus Virossa: Mies ampui sivullisia kohti – kaksi ihmistä kuoli, 3- ja 5-vuotiaat lapset loukkaantuivat vakavasti

Virossa pienessä Lihulan kylässä tapahtui eilen illalla kymmenen aikaan ampumavälikohtaus, jossa kaksi ihmistä kuoli ja kolme loukkaantui. 32-vuotias mies avasi tulen yllättäen sivullisia kohtaan. Loukkaantuneiden joukossa on 3- ja 5-vuotiaat lapset.

Välikohtaus tapahtui huoltoaseman läheisyydessä pienessä Lihulan kylässä läntisessä Virossa.

Viron poliisi otti viime yönä puoli yhden jälkeen epäillyn 32-vuotiaan miehen kiinni. Kiinniottoa edelsi suuri poliisioperaatio, jossa oli mukana yli 50 poliisia.

Epäilty ampui myös poliisia kohti. Yksi laukauksista osui yhtä poliisia, mutta hän ei loukkaantunut.

Viron poliisi kertoo tapauksesta Twitterissä.

Lapset loukkaantuivat vakavasti

Viron poliisi piti tapauksesta sunnuntaiaamuna lehdistötilaisuuden. Poliisi kertoi tilaisuudessa Viron yleisradio ERR:n mukaan, että ampumisessa loukkaantuneiden pienten lasten vammat ovat vakavat, mutta heidän tilansa on vakaa.

Loukkaantuneet lapset ovat sairaalahoidossa. Kolmas tilanteessa loukkaantunut, aikuinen mies, on kotihoidossa.

Tilanne sai alkunsa liikenneonnettomuudesta

Poliisi sai ensimmäisen ilmoituksen tapahtuneesta eilen illalla kello 21.40. Ensitietojen mukaan Subaru-merkkisellä autolla ajanut mies oli aiheuttanut liikenneonnettomuuden huoltoasemalla. Hän oli törmännyt autollaan kahteen muuhun autoon ja huoltoaseman seinään. Sen jälkeen mies pakeni paikalta.

Kymmenen minuuttia myöhemmin poliisi sai tiedon, että moottoripyöräilijä ajoi takaa Subarua. Pian tämän jälkeen poliisille ilmoitettiin ammuskelusta.

Epäilty oli ampunut moottoripyöräilijää, joka kuoli vammoihinsa heti. Tämän lisäksi 32-vuotias mies ampui kohti autoa, jossa oli neljä ihmistä – mies, nainen ja kaksi lasta.

Kuollut nainen oli lasten isoäiti

Autossa ollut nainen kuoli ampumisesta saamiinsa vammoihin ambulanssissa. Lapset loukkaantuivat ja heidät vietiin sairaalaan. Mies on kotihoidossa. ERR:n tietojen mukaan kuollut nainen oli lasten isoäiti.

Poliisin tietojen mukaan nelihenkisen seurueen auto sattui paikalta sattumalta.

Poliisi ei vielä tiedä, mikä 32-vuotiaan miehen motiivi oli. Epäilty oli alkoholin vaikutuksen alaisena teon aikaan. Tekoa tutkitaan murhan rikosnimikkeellä.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja