Mainos

Rajatarkastusasemalla erikoinen löytö: "Venäjällä tämä kavalkadi on vähän erikoisempi kuin Suomessa"

Imatran rajatarkastusasemalla löydettiin viime tiistaina venäläisen miehen henkilöauton etupenkillä olleesta tietokonelaukusta erikoinen esine.

Miehen laukusta paljastui nimittäin nelipiippuinen kumiluotipistooli, joka oli ladattu neljällä kumiluotipatruunalla.

Saman tarkastuksen yhteydessä ajoneuvon hansikaslokerosta löytyi tutkanpaljastin. Henkilö kertoi kuulustelussa, ettei hän tiennyt esineiden olevan kiellettyjä Suomessa.

Kumiluotipistooli itsessään ei ole rajatarkastusasemalla erikoinen löytö, sillä jo saman päivän aikana myös toisen venäläismiehen henkilöautosta löytyi rajatarkastuksen yhteydessä kumiluotipistooli ja siihen kuuluvia patruunoita. 

Henkilö kertoi unohtaneensa ampuma-aseen autoonsa. Miehen epäillään syyllistyneen ampuma-aserikokseen ja paljastinlaiterikokseen.

– On näitä kumiluotipistooleita löytynyt aiemmin, tämä nelipiippuinen oli vain vähän erilainen variaatio. Venäjällä tämä kavalkadi on vähän erikoisempi kuin Suomessa, kertoo yleisjohtaja, kapteeni Aki Järvinen Kaakkois-Suomen rajavartiosta. 

Torstaina rajalla takavarikoitiin sähkölamautin

Torstaina Nuijamaalla maahantulotarkastuksessa venäläisen miehen henkilöauton kuljettajanpuoleisesta ovilokerosta löydettiin toimiva sähkölamautin.

Henkilön epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon.

– Juuri sähkölamauttimet, astalot ja kumiluotipistoolit ovat niitä esineitä, joita takavarikoidaan eniten, Järvinen sanoo.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.