Mainos

Raivostunut 16-vuotias pahoinpiteli kaksi poliisia

Raivostunut 16-vuotias poika pahoinpiteli kaksi poliisia tammikuussa Helsingissä. Tilanne päättyi, kun kaksi sosiaalityöntekijää tuli poliisien avuksi.

Tapahtumasarja alkoi 8. tammikuuta 2015 Puotinharjun Alepasta. 16-vuotias oli näpistänyt makeisia kuuden euron arvosta, mutta jäi kiinni. Poliisit tulivat paikalle, jolloin kävi selvisi, että 16-vuotias oli karannut nuorisokodista.

Poliisit, mies ja nainen, veivät nuoren sosiaalitoimistoon. Sen ovella miespoliisi oli pitänyt poikaa käsivarresta, jolloin poika oli sanonut, että pitäisi päästää irti tai alkaa tapahtua. Muutaman neliön eteisaulassa 16-vuotias rimpuili voimallisesti ja raivostui silmittömästi.

Ahtaassa tilassa poika työnnettiin seinää vasten ja vietiin maahan. Tässä yhteydessä miespoliisi kaatui ja hän loukkasi polvensa. Selälleen pyörähtänyt poika yritti lyödä naista, jonka tämä väisti. Seuraavaksi tuli potku kasvoihin. Naisen nenä murtui.

Kamppailun aikana poika löi miespoliisia kymmenkunta kertaa päähän ja potki naista. Riehuminen jatkui, kunnes kaksi sosiaalityöntekijää ehti apuun. Poika päätyi jalka- ja käsirautoihin.

Oikeus langetti pojalle virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja kahdesta pahoinpitelystä kuusi kuukautta ehdollista vankeutta. Hänellä ei ollut aiempia merkintöjä rikosrekisterissä. Rangaistusta alensi se, että ne oli tehty alle 18-vuotiaana.

Tuhansien korvaukset

16-vuotiaalle kertyi maksettavaksi erilaisia korvauksia kaikkiaan 7500 euron edestä.

Naispoliisille 16-vuotiaan on maksettava kivusta ja särystä sekä rikkoutuneista silmälaseista yhteensä 2100 euroa ja miespoliisille tilapäisestä haitasta 700 euroa.

Valtiokonttori oli maksanut poliisien sairaanhoitokuluja, joita 16-vuotiaan on korvattava 2900 euron edestä. 16-vuotiaan on myös maksettava poliisien asianajajan palkkiota 1800 euroa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.