Raitiovaunun kuljettajaa epäillään kuolemantuottamuksesta – 12-vuotias poika kuoli ylittäessään suojatietä

0:45
Helsingissä raitiovaunun alle jäänyt oli alle 15-vuotias lapsi – tämä tapauksesta tiedetään.

Onnettomuus tapahtui Helsingin Valillassa Mäkelänkadun ja Elimäenkadun risteyksessä sunnuntaina 15. marraskuuta hieman ennen iltaseitsemää. Poliisi on kuullut tapauksen silminnäkijöitä ja saanut varmuuden siitä, ettei raitiovaunussa ollut teknistä vikaa.

Raitiovaunu törmäsi 2008 syntyneeseen poikaan, kun hän oli ylittämässä suojatietä. Poliisi selvittää esitutkinnassa muun muassa sitä, onko jompi kumpi onnettomuuden osapuolista laiminlyönyt liikennevalojen noudattamista.

– Tässä vaiheessa tutkimme, onko raitiovaunun kuljettaja syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kuolemantuottamukseen. Syytä epäillä -kynnys on ylittynyt. Yhtä lailla selvitämme myös, onko jalankulkija mahdollisesti kulkenut punaisia päin. Rikosnimikkeet voivat myös muuttua tutkinnan aikana, tutkinnanjohtaja, komisario Jari Friman Helsingin poliisista sanoo.

– Tämä on mahdollisesti ollut monien ikävien yhteensattumien summa.

Silminnäkijät tavoitettu

Tapauksella oli useita silminnäkijöitä. Onnettomuuden jälkeen poliisi kaipasi havaintoja erityisesti kolmen tietyn henkilön havainnoista ja pyysi tiedotteessaan henkilöitä ilmoittautumaan.

Friman kertoo poliisin tavoittaneen silminnäkijät ja kuulleensa heitä.

– Heidän kertomuksensa ovat melko lailla yhteneväiset. Tapahtumien kulku on jo hahmottunut pääpiirteittäin, tutkinnanjohtaja sanoo.

Friman vahvistaa, ettei raitiovaunussa ole ilmennyt teknistä vikaa, joka olisi vaikuttanut tapahtumiin. Myöskään alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen. 

Tutkinnanjohtaja ei kommentoi, kuinka useasti raitiovaununkuljettajaa on tähän mennessä kuulusteltu ja onko hän voinut jatkaa työssään tapahtuneen jälkeen. 

– Ihan varmasti tämä on ollut kaikille osapuolille hyvin traumatisoiva asia, Firman sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja